Напишете дума/думи за търсене

Цитати от гениалния Граучо Маркс

Снимка: Rahul Shah

Граучо Маркс е известен със своите известни филми с незабравими цитати като „Това са моите принципи и ако не ви харесват ... е, имам и други“. Освен че е смешен, този цитат крие ожесточена критика към лицемерието, което цари в много общества.

Поради остроумието и хумора на този актьор решихме, че би било отлична идея да изброим някои от най-добрите му цитати.
Да направим дисекция на фината ирония на неговите цитати и да открием критиката зад тях.



Намерението на Маркс вероятно е било да ни напомни, че някои хора говорят извън допустимото, извън това, което е чисто необходимо. С две думи, понякога мълчанието е злато.

„Трябва да кажа, че намирам телевизията за много образователна. В момента, в който някой включи телевизора, отивам в библиотеката и чета добра книга."


Граучо Маркс е много повече от актьор. Всъщност е голям мислител и писател. Той публикува няколко мемоара и много истории, като
„Мемоари на един раздразнен любовник“.

Маркс прогнозира, че телевизията ще залитне към нискокачествени програми и кухо забавление. Филмите му съдържат „непочтен” хумор и ожесточена критика, както се вижда в някои от ключовите му творби като „Патешка супа”.

Някои хора се чувстват обидени, когато чуят този цитат. Обаче звучи вярно. Ако хората не се ожениха, разводите нямаше да съществуват.
И в официалните съюзи, и в неженените двойките, които са заедно в емоционален смисъл, е очевидно, че раздялата може да се случи само след като двама души решат да прекратят връзката си.

Склонни сме обаче да разглеждаме разводите като катастрофи. Но може би не е задължително да е така. Може би не трябва да преценяваме връзките според продължителността им, а според качеството им. Една двойка може да бъде щастлива за известно време, но ценностите, приоритетите или начините на мислене на партньорите може да се променят. Поради това може да решат да приключат нещата.


"Политика се нарича изкуство да търсиш проблеми, да ги намираш навсякъде, да ги диагностицираш неправилно и да им предписваш погрешни средства за лечение."

Граучо Маркс е способен да замаскира голяма социална критика в саркастични забележки. Не е изненада, че светът на политиката не се е разминал невредим.

Ясно е, че Маркс е бил много критичен към лидерите. Той чувства, че те търсят проблеми там, където ги няма, и измислят неподходящи решения.


Това несъмнено е един от най-добрите цитати на Граучо Маркс, но и най-безмилостен. Това е остра критика към лицемерието и маските, които носят много хора, които по никакъв начин не представляват истинските им намерения.



Снимка: Rahul Shah, Pexels

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X