Напишете дума/думи за търсене

С тези практики ще спасите връзката си

Дзен осъзнава потока на живота. Всичко принадлежи на взаимосвързан, непрекъснато променящо се течение. Ако ние „направим” вълна от нашия край на брега, тя стига без усилие до другия. Това означава, че някои промени в нас могат да предизвикат верижна реакция, която дълбоко докосва партньора ни.

Разбира се, не всички проблеми в отношенията могат да бъдат решени, нито с дзен начина на живот, нито с намесата на най-способните семейни терапевти. Дори когато сте в пълно спокойствие със себе си и приемате отговорност за емоционалния си багаж, човекът до вас може да продължи да ви обвинява за неговия. Някои връзки могат да бъдат спасени, други не. Ако вашата попада в първия вид, опитайте тези дзен практики, за да внесете относително малки промени, но носещи хармония и любов.

неща, които НЕ бива да правите

1. Спрете да се заяждате
Коментирайте, когато чувствата ви са наранени или когато другият наистина ви дразни, но прехапете езика си, когато става въпрос за маловажни въпроси. Правете каквото и да е необходимо, но не се заяждайте ненужно.

2. Спрете да гледате в дисплеи

Технологията убива романтичната любов, независимо дали гледате телевизия или клипове в YouTube на компютъра, играете видеоигри, изпращате текстови съобщения, туитвате или публикувате във фейсбук и инстаграм.

3. Спрете да използвате отрицателна реторика

Сарказмът и обидните обръщения добавят ненужна болка във връзката ви.

4. Спрете с поведението, който смущава партньора ви
Изненадайте половинката си. Разделете се с привички, които притесняват другия. Изберете жестове, с които ще демонстрирате любовта си.

5. Спрете да говорите лошо за отношенията си
Въздържайте се да се шегувате с връзката - нито с вашата, нито на никой друг. Това е разрушително.

неща, които ТРЯБВА да правите


1. Подарете повече от себе си
Обърнете внимание на партньора си през първите десет минути след събуждането, както и когато се съберете в края на деня. Усмихвайте се на любимия си за няколко секунди по-дълго. Попитайте го как се чувства. Кажете му колко много го обичате. Слушайте внимателно. Целунете го и го прегърнете. Това е научно доказан начин да обърнете нещата драстично.

2. Поставяйте се на мястото на другия
"Обувайте" обувките на другия. Науката подкрепя, когато партньорите са в състояние да обяснят проблема от гледна точка на другия, е по-вероятно да останат двойка.

3. Фокусирайте се върху по-голямата картина
Мислете в перспектива. Когато забравите колко много обичате другия, представете си как няма да може да му се наслаждавате, да го докосвате, да гоцелувате, ако го няма на тази земя.

4. Кажете „Да“ на половинката си
Кажете „Да“ на цялата си връзка, дори ако не харесвате всяка отделна брънка. Любовта е категорично „Да", което трябва да се повтаря често. Прегърнете цялото тяло и кажете „Да", въпреки че някои части може да са по-малко от съвършени. Разочарованията са естествени. Лошият дъх е естествен. Любовта знае да бъде търпелива с лошото, както идва с доброто. Управлявайте лошото. Говорете за него. Вижте отвъд собствените си ограничения и приемете партньора си като едно взаимосвързано цяло с вас.

Четирите аспекта на любовта в будизма

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X