Напишете дума/думи за търсене

Ползите от тиквата за кучето

Всички знаят, че тиквата е изключително здравословна и вкусна храна.
Но наясно ли сте, че тиквата може да бъде чудесна и за кучето?
Могат ли кучетата да ядат тиква?
Да! Просто трябва да вземете някои предпазни мерки, когато става въпрос за това колко да му давате. В тиквата има много витамин А и фибри, но кучетата трябва да получават само малко от тях, за да предотвратят ставни проблеми.

Също така не трябва да е единственото нещо, което давате на домашния си любимец. Балансираната диета, богата на витамини и минерали, винаги е най-добрият вариант.
Разбира се, трябва предварително да говорите и с вашия ветеринарен лекар. Той ще ви помогне да съставите план за най-добрия начин да добавите тази нова съставка към хранителния режим на вашето куче.

Ползите от тиквата за кучета

Храносмилане
Тиквата е невероятен източник на фибри, което я прави чудесна помощ, когато става въпрос за храносмилателни проблеми като диария. Определено ще помогне за регулирането на чревния тракт на вашето куче.

Тиквата е добър диуретик, което означава, че може да помогне да се отървете от токсините. Маслата в семената и пулпата са наистина полезни за пикочните пътища и могат да помогнат за поддържането му здрав.

Паразити
Тиквените семки притежават удивителна антипаразитна сила. Те имат аминокиселина, наречена кукурбитацин, която според някои проучвания е много ефективна срещу тениите и други видове червеи. Ако искате да постигнете пълния ефект от тях, трябва да смилате семената и да ги смесвате с нормалната храна на вашето куче.

Други облаги
• Помага за укрепване на имунната му система
• Помага да поддържа кожата и козината си здрави
• Не на последно място има противовъзпалителни свойства

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X