Напишете дума/думи за търсене

Само за тийнейджъри: Натопиха ме, за да спасят себе си

Приятел те е натопил, за да спаси себе си?! Първо, щом някой те е натопил, е странно да го наричаме "приятел". Но има и второ - понякога черното не е просто черно, както и бялото не е просто бяло. Има моменти в живота, когато и ти ще постъпваш по неочакван за теб самият/ата начин. Страхът може да накара и най-печеният тип да клекне и да предаде принципите си... както и приятелите си. Затова преди да съдиш строго, се опитай да разбереш защо се е случило така. Какво е накарало този човек да те прецака. Говори с него открито и знай, че ти дължи обяснение.

Да речем, че откриеш оправдание за неговото поведение. Ако това оправдание е последвано от искрено извинение, може да дадеш още един шанс на приятеля си. Бъди открит/а с него и му кажи, че те е заболяло. Постави всички карти на масата - ако наистина е приятел, той/тя ще направи същото и ще си научи урока. Дайте си обещание как да действате при подобни ситуации в бъдеще.

Ако обаче въпросното момче или момиче тръгне да хвърля вината върху някой друг, а възможно е дори да нападне теб самия/ата, по-добре се отдръпни от това приятелство. Нещата между истинските приятели трябва да бъдат напълно открити. Освен това приятелите си пазят гърба, а не се крият зад гърба на другия, когато стане напечено. Не прави компромиси с хората, с които се заобикаляш. Не се страхувай, че ще останеш сам/а, защото много скоро ще срещнеш по-свестни другарчета. Разбира се, не надувай прекалено и очакванията си към тях, защото никой не е перфектен и всеки рано или късно става нечие разочарование. Ти също ще станеш. По-важното е да се опитваш да бъдеш достоен човек и приятел, да си пич във всяка ситуация и да изискваш същото от френдовете си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X