Напишете дума/думи за търсене

4 ситуации, в които е добре да се съберем отново с половинката

Често е немислимо да поканите експартньора отново в живота си. Даването на втори шанс в повечето ситуации е лоша идея, защото може да попаднете в порочен кръг или в токсична връзка, от която този път трудно бихте си тръгнали.
Има някои случаи обаче, когато си заслужава да опитате отново.

Това не означава, че трябва да прощавате и да забравяте всеки път, когато този човек ви предаде,
но трябва внимателно да прецените дали искате да възродите връзката ви.

1. Добре е да се съберете отново, ако между вас има нещо повече от любов
Първото нещо, което трябва да имате предвид, е дали този човек ви предлага това, което искате от живота. Не става дума за материални неща, а по-скоро за вашето психологическо и емоционално благополучие.

Един типичен пример за това е, когато връзката е приключила, защото един от партньорите се е преместил, а другият не е искал връзка от разстояние. Ако се върнете на същото място и осъзнаете, че вашият партньор продължава да ви предлага сигурност, обич, забавление, лоялност и приятелство, тогава може би ще откриете, че наистина се обичате.

В крайна сметка, може да откриете, че времето, когато сте прекарали отделно и сте излизали с други хора, ви е позволило да разберете, че във връзката ви е имало много добри неща. Отношения, при които партньорите се събират отново, обикновено са по-силни и с по-голяма отдаденост и от двамата.

2. Когато проблемът не е бил по-голям от вашата любов
Решението да се съберете отново с бившия партньор е изцяло ваше. Основава се на това колко важни са за вас причините, поради които сте се разделили. Също така зависи и от това доколко сте пораснали и двамата, каква отговорност сте поели за действията си и колко сте работили върху развитието си като личност.

Важно е да обмислите ситуацията и да оставите нещата да се случат в бъдеще. Няма нужда да подлагате нито един от вас на съд или да се подавате на мелодрама. Може да се окаже, че предишните обстоятелства вече нямат значение, защото условията са се променили или вече не ви засягат.

Ако решите да опитате още веднъж, бъдете наясно с проблемите и си поставете краен срок за този втори опит. Най-важното е окончателно да преодолеете проблема и да не добавяте нови.

3. Когато действията говорят повече, отколкото думите
Преди да се съберете отново с бившия си партньор, трябва да решите дали действията му наистина съвпадат с това, което казва. Всеки знае, колко красиви могат да бъдат думите, но това не означава, че са искрени.

Ако връзката ви е приключила, защото вашият партньор е много ревнив и сега казва, че се е научил да контролира поведението си, може да искате да се съберете отново. Преди да се съгласите да продължите обаче, оценете добре неговото поведение, за да видите дали наистина е така:

• Пита ли ви къде сте през цялото време и с кого сте?
• Взема ли ви телефона и чете ли ви съобщенията, без да ви попита?

Трябва да се доверите на интуицията си и да не се хващате в капана на думите, които искате да чуете.

4. Когато и двамата сте решили да подобрите връзката си
Даването на втори шанс означава, че и двете страни ще работят с любов и отговорност за постигането на добруване в отношенията. Комуникацията ви трябва да бъде искрена.

Някои хора се стараят много, за да поддържат връзката си, докато се уморят и решат да я прекратят. Точно тогава другият партньор осъзнава какво е загубил и се опитва да възстанови връзката.

Проблемите идват, когато партньорът, който от дълго време е поддържал връзката, вече не желае да прави това. Ако приемете тази възможност, но се надявате, че този път е ред на другия партньор да положи повече усилия за подобряване на нещата, ситуацията може само да се влоши.
Можете да се съберете отново с бившия партньор и нещата да се получат, само ако и двамата полагате усилия за това.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X