Напишете дума/думи за търсене

5 стъпки за преодоляване на раздяла

Разбира се, няма универсално правило. Колкото хора, толкова видове чувства, болки и раздели. Въпреки това опитахме да съберем за вас съветите на няколко специалисти, които биха ви помогнали да превъзмогнете трудния момент.

1. Изчистете се от всички лоши мисли и чувства. Простете!

Може би това е най-трудният съвет, защото, когато сме откъснати от човека, когото обичаме, сме наранени, а най-често обидени. Защо той не се пребори за мен? Защо той не се оказа принцът на белия кон, който е в състояние да зачеркне всички проблеми и да дойде да ме спаси от унищожителната болка? Защо той постъпи така? Защо той не прости? Защо повярва на други, а не на мен и моята любов към него?

Винаги има обида, огорчение и докато не ги пуснем да си ходят, няма да бъдем добре.

Много хора правят грешката да се нахъсват срещу бившия си партньор и смятат, че това ще им помогне да го превъзмогнат. Не! Прошката ще ви даде и сили, и вяра, че следващия път ще е много по-добре!

2. Започнете да правите планове за всичко, което може да ви зарадва и направи щастливи

Борете се за своето щастие, то е във вашите ръце. Ако сте отлагали дълго време курс по плетене например, сега е моментът да си доставите това удоволствие. Ако сте искали да отидете до Испания, вземете приятел, родител или колега и купувайте билетите веднага!

Не правете обаче неща, които са свързани с някакво мъчение за вас - например диета или смяна на работата. Изчакайте да се закрепите емоционално и тогава ще имате време за всичко.

3. Не контактувайте с мрачни и критични хора! Но се виждайте постоянно с мъдри и усмихнати хора

Не ви е нужно точно в момента някой да ви казва: "Аз нали ти казах, че така ще стане?!" Не ви е нужно и някой да ви обърква със собствените си проблеми. Приемете този период като лечебен и вземете най-доброто хапче в момента - оптимизма и подкрепата на близките по душа за вас приятели.

4. Не излизайте веднага по срещи

Сигурно се е разчуло, че отново сте "свободна" и покани не ви липсват. Не се изкушавайте, защото има вероятност да сравнявате човека, когото още обичате, с другите, а точно сега те няма как да го "бият" по достойнство.

Дайте си един здравословен период от време, в който да бъдете сама и да се опитате да мислите само за себе си.

5. Никакви мазохистични действия!

В никакъв случай не се връщайте по места, на които сте били щастливи с бившия си партньор. Изтрийте от телефона си "вашата песен" и не надничайте през половин час във Facebook, за да не се натъкнете на негова усмихната снимка, от която ще ви прободе невъзможна болка. Да, много е вероятно той да продължава щастливо живота си, но щом го обичате, вие точно това бихте искала за него, нали? Просто не мислете за това какво му се случва, с коя е щастлив вече, забравил ли ви е. Скоро и вие ще забравите болката и ще продължите напред.

И не забравяйте! Няма доказателства, че принцът на белия кон не съществува. Вярвайте!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X