Напишете дума/думи за търсене

Ти превъзхождаш този, който те нарани

В свят, в който мнозина изглеждат перфектни, много от нас, жените, страдаме от постоянно насаждащо се чувство, че не сме достатъчно добри. И когато в картинката се появи човек, който ни нанесе рани, ние лесно отчитаме това като „ами да, заслужих си го, не съм достатъчно добра“.

Джейсън Ханет, американски психотерапевт с многогодишна практика, споделя, че при него неведнъж са идвали пациенти с наранено самочувствие от парньор и усещане за вина, които са били обект на терапия с години. Д-р Ханет обича да казва: „Не той, а ти превъзхождаш него! Няма любов, няма връзка на този свят и никога няма да има, в които нараняването на другия да е обосновано“.

Когато се чувствате наранени и изоставени, е трудно да погледнете на картинката отстрани. А обективният отговор на вашите страдания най-често звучи така „Когато любовта е истинска, тя не боли!“ Ама, ще кажете, аз постъпих глупаво с него. Аз го ревнувах. Аз го ограничавах. Аз не бях перфектна и не успях да го задържа. Повярвайте, когато човек обича и не се води преди всичко от егоистичните си намерения, той ще намери как да прости и ревността, и как да се справи с нечии недостатъци. Когато един мъж или една жена не могат да се справят в своите взаимоотношения, и изберат да наранят партньора си, това говори или за липса на истински чувства, или за огромна слабост. А често и за двете.

Ти превъзхождаш онзи, който не умее да е искрен с теб. Ти с твоите сълзи, молби, викове дори, си по-силна от него, защото си истинска.

Ти превъзхождаш този, който все няма време за теб. Знаеш поговорката, че който иска, намира начин. Тя е вярна и може да те боли от тази истина, но по-добре да я осъзнаеш навреме, преди да си дала години от живота си на някого, който не може да ти даде и малко време.

Ти превъзхождаш човека, който не се плаши да те загуби. Много е лесно да си тръгнеш. Няма нищо по-лесно от това. Трудно е да останеш, да поемеш отговорност, да проявиш толерантност, разбиране, търпение, да отгледаш тази любов! Трудно е да се бориш.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X