Напишете дума/думи за търсене

Вдъхновяващата история на Бил Портър

Бил Портър е един от хората, които дадоха страхотен урок на света.
Той е роден през 1932 г с церебрална парализа, което затруднява движението на ръцете, краката и дори говора му.

Като дете трябваше да търпи постоянни подигравки от съучениците си. Главно, защото по-голямата част от дясната страна на нервната му система е силно атрофирана. През 30-те години на миналия век към хората в неговото положение има много предразсъдъци от обществото.

Това е така, защото малцина разбирали, че засегнатите от това заболяване имат ограничения само за определени дейности.
Бил може да се довери безрезервно само на един човек – негова майка. Въпреки състоянието си, той бил буден младеж и се интересувал от учене и развитие. Ето защо тя го насърчава от най-ранна възраст да не губи хъс за това.


Страстта, която мотивира Бил Портър
Бил Портър не искал да прекара живота си, обречен на бездействие. Умът му бил неспокоен и той мечтаел да бъде полезен и да се развива. Харесвали му продажбите, тъй като обичал да контактува с другите. Той смятал, че тази професия ще му даде много възможности за напредък. Въпреки това много хора му казвали, че да стане продавач ще бъде невъзможно в неговото състояние.

Майка му обаче вярвала в него и го насърчавала да си търси работа като продавач. Той я послушал и отишъл с голям трепет в Watkins Incorporated - компания, която продавала тоалетни принадлежности. Като видял неговото състоянието, управителят на фирмата му отказал позицията. Той не смятал, че е възможно такова момче, с такива ограничения, някога да продаде нещо.

Бил Портър бил изключително разочарован, но за пореден път майка му го насърчила да настоява. Затова се върнал при Уоткинс на следващия ден и поискал да говори директно с мениджъра. След това той предложил да направят пробен тест, като му дадат най-малко желания маршрут за продажби от другите продавачи.

Мениджърът се поколебал, но бил наясно, че Бил Портър няма да се откаже, затова се съгласил да му даде това, което поискал. Бил убеден, че няма да издържи повече от няколко дни, тъй като вероятно нямало да се справи с натиска.

Историята, която се превърна в легенда
На следващия ден Бил Портър се явил рано в новата си служба. Бил му назначен далечен маршрут, на труднодостъпно място без перспективи за продажби. Трябвало да пътува общо 10 мили всеки ден. Продавачите трябвало да чукат от врата на врата. Това обаче не уплашило Бил, който се заел със задачата с голямо усърдие. Както се и очаквало, никой не купувал от него.

Станало обяд и Бил Портър отишъл в парка, за да се наслади на сандвича, който неговата майка му била приготвила за обяд. Макар да бил обикновен сандвич, в него имало нещо много специално. Върху хляба били изписани с кетчуп две думи: „търпение“ и „упоритост“.
Бил възвърнал вълнението от задачата си, след като видял съобщението на майка си.

Постепенно започнал да опознава хора от бранша. Той печели симпатиите на много от тях, благодарение на своята скромност, харизма и ентусиазъм. Скоро той направил първата си продажба, после втората и колелото се завъртяло. Постигнал успех с маршрута, който бил презиран от останалите търговци. Бил Портър намерил пътя си към успеха както във финансово, така и в личен план. За кратко време станал топпродавач на компанията.

Бил Портър работи в продължение на 40 години за тази компания и през това време печели награди, медали и дори почитатели.

Историята му е публикувана в орегонски вестник през 1995 г. Благодарение на нея читателите опознават Бил, който получил хиляди писма и обаждания от целия свят. Той станал знаменитост.
Дори телевизионният канал TNT разказва историята му, правейки филм, през 2002 година.
Той умира на 81-годишна възраст.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X