Напишете дума/думи за търсене

Как да направим дома си по-успокояващ с тези 5 прости трика

Офисът. Фитнесът. Паркингът на голяма хранителна верига в неделя следобед. Не всяко място в живота може да бъде стълб на релаксация, но е добре домът ни да е сигурен.

Ако той е станал по-стресиращ, отколкото спокоен, помислете за тези пет водещи принципа.

1. „Почистете”
Не говорим за обирането на прах от мебелите, а за духовно прочистване. Експертите се кълнат в тактики като медитация върху пространството, в което живеем, и изгаряне на градински чай за чистене от лошата енергия.


2. Купете това растение
Има някои стайни растения, които са научно доказани „усилватели” на настроението. Босилекът съдържа органично съединение, наречено линалол, което намалява активността на стотици гени, които обикновено се напрягат по време на стресови ситуации. Освен това върши чудеса за вкуса на спагетите, нали?

3. Декорирайте в сньо
Синият цвят е свързан с намаляване на стреса, понижени сърдечни честоти и повишаване на качеството на съня. Затова купете нови възглавници със сини краски или изрисувайте стените с щрихи в този цвят.


4. Увеличете естествената светлина
Питали ли сте се защо скандинавците са толкова щастливи? Черта от народопсихологията им е да поддържат интериора възможно най-светъл и весел. Все пак трябва да компенсират липсата на достатъчно витамин D, които другите народи си набавят целогодишно от слънцето.
Не пускайте пердетата, когато не се нуждаете от това, мийте редовно стъклата и окачете огледала, в които се отразява светлината.

5. Подредба по фън шуй
Древната китайска философия фън шуй издържа изпитанието на времето. Нашите любими съвети: Дръжте вратите на банята и тоалетната затворени (никой не иска „фекалната” енергия да прониква в къщата му), поддържайте безупречно масата за хранене (това е центърът на дома) и преместете леглото извън трасето на вратата (което подсъзнателно ви зарежда с енергия цяла нощ).

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X