Напишете дума/думи за търсене

Психология на бедността - как да я избегнем?

Ако живеем в хватката на страховете, тогава получаваме точно това, от което се страхуваме. Ние не искаме да тънем бедност, но постоянно мислим за липсата на пари, спестявания, като по този начин „вписваме” нашите страхове в програмата за изпълнение. Как да се оправи ситуацията?

Важно е да променим мисленето на: „Имам достатъчно пари за всичко“.

Помните поговорката, че на човек не трябва да се дава риба, а въдица, за да може да се научи да лови. Но наличието на въдица не гарантира ситост. Съставките на успеха са известни на мнозина, но формулата не работи за всички. Може да хвърлим въдица в грешен воден басейн, да използва грешна стръв или грешни куки.

Рибата е материална сигурност. Въдица - знания, специалност, опит, адаптация към условията на реалния живот и много други.

Как да оправите финансовото си състояние

Да кажем, че знанията и опитът присъстват. Но ето ни, толкова умни и толкова бедни. Но ако успеем да премахнем поне някои вътрешни бариери, ситуацията с нашите финанси ще се промени значително.

Едни от причините за ограничаване на парите са завистта и алчността.

Мислите на завистливи хора са прости: „Защо съседът (роднина, приятел) има добра работа (кола, апартамент, пари ), а аз нямам?“ Първата част на фразата е констатация на факта, че друг има нещо. Но втората част е мощно послание към сценария на живота ви: „Нямам, не съм!“

Завистникът сам се програмира да бъде негативен.

Същото важи и за алчните хора. Техните мисли са: "Имам малко пари, недостатъчно пари, не мога да си позволя това или онова!"

Един наистина алчен човек не се смята за такъв. Той се крие под „рационалността на харченето“ - „Мога и без това“, „Защо да плащам повече“, „Подаръците не са важни, основното е вниманието“.

Какво подхранва алчността?

Страхът. Ако днес похарча за нещо пари, а изведнъж утре изведнъж имам нужда от тях за нещо сериозно, но няма да ги имам?

В подсъзнанието се създава инсталация за парите: "Не е достатъчно, не е достатъчно, не е достатъчно!" И тогава човек стартира програма, в която започва да изпитва финансови ограничения.

Спестяванията се увеличават. И въпреки това парите са все по-малко.

Какво да правите?

Спешно променете настройката на: „Имам достатъчно за всичко“.

Това е промяна на курса от усещане за ограничени ресурси към неограничени. Ако ресурсите са безкрайни, винаги може да печелите пари за каквото имате нужда.

Това твърдение може да предизвика възмущението на някои читатели: „Но аз наистина нямам пари за скъпи покупки!“ Но това е грешката. По-правилен ред на мисли е: „Много ми харесва това нещо и ще го купя, когато имам пари“. Тази фраза съдържа желание да подобрите финансовото си състояние. И ако човек няма други ограничаващи вярвания, желаното се реализира достатъчно бързо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X