Напишете дума/думи за търсене

Значението на приятелствата в трета възраст

Приятелствата сред възрастните хора са по-важни от всяка друга възраст. Те са особено ценни за жените. Приятелите не им позволяват да се изолират, както и ги карат да се чувстват по-мотивирани и ентусиазирани за живота.

Приятелствата в трета възраст са незаменими, тъй като повишават благосъстоянието. На тази възраст социалните връзки могат да бъдат толкова важни, колкото и в тийнейджърските години. Компанията, стимулацията, увереността, привързаността и близостта са необходими хранителни вещества за възрастните хора.
Един от най-големите проблеми сред възрастните хора е социалната изолация. Това, че са самотни, болни или почти неизлизащи от дома, ги депресира и ги изключва от живота.

Често на възрастен човек, който току-що е загубил половинката си, се казва, че просто трябва да се примири с това. Тази перспектива, че самотата е част от остаряването, е форма на дискриминация и културно изкривяване, която трябва да бъде коригирана.

Тенеси Уилямс каза, че животът отчасти се създава от избраните от нас приятели. Наличието на приятели придава на живота смисъл, инерция и
значение. Това е от съществено значение на всяка възраст.

Приятелството в трета възраст е по-ефективно от медицината
Докато узреете и преминете през живота, научавате много за приятелството. Заради това не определяте качествата, нужни за приятел, по същия начин на 20, както на 60 години. Научавате за хората и връзките и откривате кой заслужава вашата обич и кого сте избрали да оставите след себе си.

Приятелството сред възрастните хора трябва да бъде близко, полезно и смислено, за да има реално въздействие.

Приятелските връзки подобряват психичното здраве повече от връзките с роднините

Докато възрастният родител обича децата и внуците си, те не винаги разчитат на него ежедневно. Да имаш приятелски кръг обаче, означава общуване, излизане от къщата, споделяне на интереси и споделяне на грижи, радости и увереност...

Тези динамики в ежедневието стимулират мозъка и инжектират положителни емоции.

Приятелството е равно на независимост, което е равно на благосъстояние
Достигането до третата възраст не означава, че трябва да се откажете от надеждите и мечтите си. Няколко бръчки не отнемат желанието за нови преживявания. Въпреки това геронтофобията и предразсъдъците, които обграждат възрастните хора, са склонни да изкривяват негативно имиджа им.

Този етап от живота може да бъде период, в който хората се наслаждават повече от всякога. Компанията на другите на същата възраст може да ги насърчи да намерят нови интереси. В много случаи те успяват да направят неща, които като млади не са успели заради различни видове ограничения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X