Напишете дума/думи за търсене

3 черти, които отличават жената след 40 от всички останали

Възрастта на Балзак е израз, който става често срещан след появата на романа „Тридесетгодишна жена“ от Оноре дьо Балзак.

Героинята, маркиза д'Еглемон, се отличава с независимост, точна преценката и свобода в изразяването на чувствата си. В първите години след публикуването на романа този израз се използва иронично по отношение на жени, които приличат или се стремят да приличат на въпросния персонаж. Днес иронията я няма.

От публикуването на книгата досега Възрастта на Балзак се измести от 30 на 45-50 години. Но характеристиките остават същите.
Днес, съдейки по етапите на психологията на развитието, 40-годишната възраст трябва да се отличава с тежка криза, преструктуриране на личността, оценка на това какво искаме и какво може да постигнем и защо някой е успял да достигне до хармония и спокойствие, докато друг продължава да се бори с живота?
И какво е това преструктуриране и как да го изживеем, като го прилагаме ефективно върху себе си, а не бягаме, за да живеем, да усещаме и да се наслаждаваме всеки момент, да трупаме ценности и да усещаме живота с всяка фибра.

3 характеристики, които отличават една жена след 40 от всички останали

Пазаруване с нов облик
Дойде прозрението и осъзнаването, че закупуването на друга рокля не е постижение, а представяне на себе си в този ден, представяне на настроението, на душевното състояние. И не, няма нужда да се пръскат ненужни пари. Внезапно осъзнавате, че се откроявате заради вас самите, а не с роклята си.


След 40 години, като цяло, не ни интересува какво мислят другите за нас. Ако искам да нося нещо, ще го нося. Защото знам как, къде и по какъв повод мога да го облека. И никога няма да изглеждам вулгарно, ако самият аз не го искам. В това се състои разковничето - в удоволствие и вкус към живота.

Здравословен начин на живот
На 50 години вече нямате сили да преяждате, да ядете „грешната“ храна или да се тровите. Тялото изпраща чувствителни сигнали за това какво иска и какво не. Става въпрос за вкус и удоволствие.
Интереси, нови дейности, след които се чувствате сити

Искате да овладеете рисуването и да научите любимия си италиански език до съвършенство или да превърнете хобито си в професия... Вярват, че вашето знание може да помогне на човечеството, или поне на част от него. И това ще направи следващите ви години по-интересни и богати. И това е друга точка за удоволствието.

Щастието да се помага на възрастни хора
Получаваме от това не болка в гърдите, не отвращение, а благодарност за техния пример за дълголетие, интерес към живота и чувство за хумор.
Наслаждавайте се на живота си!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X