Напишете дума/думи за търсене

40 неща, които трябва да направим на 40 (част 1)

Казват, че 40 е новото 20. Разцветът започва именно сега и от нас зависи как ще се възползваме от тези златни години.
Ето някои неща, които може да си сложите в wish листа и които ще ви дават сила, шанс и мотивация да се наслаждавате на годините пред вас.

1. Посетете дестинация, за която сте мечтали от малки. Парите и времето никога няма да са достатъчни, затова просто го направете.
2. Поне веднъж летете с първа класа. Не за да усетите лукса, а за да разберете нагледно, че първа класа и останалата част от самолета пристигат по едно и също време. Дали ще се насладите на полета? Може да го направите от всяка една седалка, нека не зависи от марката на шампанското.
3. Изберете благогворителна кауза и я подкрепяйте ежемесечно.
4. Включете се като доброволец – дали ще чистита пред блока или ще носите храна на възрастни хора, или ще четете приказки на деца със специални потребности, даването е най-голямото щастие. Давайте!
5. Грижете се за родителите си! Те имат нужда от вас и ще е прекрасно да видите как стареят с достойнство, със спокойствие и с радост от живота. И нека да са дълголетни!
6. Прекарвайте повече време с децата си! Те растат и ще ви липсват тези моменти заедно.
7. Експериментирайте с личен стилист. Какво пък?! Това не е някаква глезотия. Може да откриете нови неща за себе си и за своя личен стил и да се престрашите да експериментирате.
8. Яжте в ресторант, отличен със звезди Мишлен. Храната има значение, добрият вкус – също. Заслужавате го.
9. Флиртувайте без свян. Флиртът е като танц – може да свърши бързо, но остава дълготрайно усещане, когато е бил красив и хармоничен.
10. Правете редовно профилактични прегледи. Те може да ви спестят много главоболия, а да не говорим, че понякога спасяват и животи.
11. Запознайте се със семейната здравна история. Разберете какви проблеми и заболявания са имали вашите баби, дядовци, чичовци и лели. Вероятно сте запознати със заболяванията на родителите си. Бъдете внимателни, защото има вероятност да сте ги наследили.
12. Увеличете ходенето. Правенето на 10 000 крачки е тренд от няколко години, но имайте предвид, че с годините е добре дори да увеличаваме този стандарт, за да се радваме на крепко здраве и добра фигура.
13. Осиновете куче. Кучетата са не само най-добрите ни приятели, но и чудесни фитнес треньори. Ако нямате куче, помислете как бихте могли да вместите този любимец в дома и живота си. Със сигурност ще направи атмосферата у вас по-щастлива.
14. Започнете да пиете витамин D. Редовният прием на витамин D е важен за имунитета, а е почти невъзможно да си го набавяме по естествен начин, освен ако не работим като спасители на плажа например.

Витамини, които са задължителни и през топлите месеци


15. Сменете завивките и възглавниците с качествени. Не правете никакъв компромис със съня си – той е живот. А вие заслужавате да спите с удобство и пълноценно.
16. Ползвайте конец за зъби. Доброто почистване на устната кухина може да удължи живота ви, защото е пряко свързано със здравето на сърцето.
17. Спрете да се измъчвате със сложни прически. Пострижете се удобно. Да не говорим, че късите прически свалят и няколко години от възрастта ни визуално. Използвайте времето за по-приятни неща, вместо да робувате на косата си с часове.
18. Погрижете се за кожата си. Обикновеното нанасяне на крем за лице вече не е достатъчно. Разучете какво трябва да правите, за да запазите кожата на лицето си максимално дълго далеч от бръчките.
19. Ползвайте всеки ден слънцезащита. Дори да сте вкъщи, дори да е облачно. Слънцезащитата ще предпази кожата ви не само от заболявания и проблеми, но и от остаряване.
20. Носете винаги със себе си крем за ръце. Кожата на ръцете също заслужава да помислите за нея сега. Знаете, че годините се познават първо от състоянието на тази част на тялото ни.

Утре четете и останалите 20 неща, които трябва да направим на 40

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X