Напишете дума/думи за търсене

Най-красивите плажове в Гърция (галерия)

Гърция е известна по целия свят със своите страхотни пясъчни плажове с кристална вода. Страната има най-голямото крайбрежие в Европа (13 676 км) и следователно хиляди плажове са на разположение на посетителите. Плажовете са обикновено без вълни, течения, акули или отровни риби. Поради тази причина милиони туристи идват всяка година в Гърция и по гръцките острови, за да се насладят на морето, пясъка и чистия въздух на брега на морето. 

Пясъчни или с камъчета, уединени или огромни, плажовете очароват посетителите със своята автентична красота, а също и с тяхната чистота. Всяка година Гърция се класира по програмата „Син флаг“ сред първите три държави с най-качествени плажове и брегове. 

За да се насладят на гръцките плажове, посетителите трябва да посетят Гърция между май и началото на октомври, за да имат чудесно време и добра температура на морската вода.

Ето кои са най-красивите плажове в Гърция.

Гръцките острови с най-добрите плажове са Крит, Миконос, Наксос, Милос, Парос, Йос, Лефкада, Закинтос, Родос, Карпатос и др.

Най-добрите плажове за семейства с деца са плажът Агиос Георгиос в Наксос и Агиос Никитас в Лефкада.

Най-добрите плажове за купони са Paradise Beach на Миконос и Pounta beach в Парос.

Най-добрите плажове за плажни спортове са Микри Вигла в Наксос, Златният плаж в Парос, Прасониси в Родос, Василики в Лефкада.

1. Плаж Балос
Ханя, Крит

2. Плаж Миртос
Кефалония

3. Плаж Агиос Прокопиос
Наксос

4. Плаж Порто Кацики
Лефкада

5. Плаж Наваджо
Закинтос

6. Червен плаж
Санторини

7. 
Плаж Лалария
Скиатос

Скиатос и Скопелос: Гърция не е само Халкидики

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X