Напишете дума/думи за търсене

Как да се насладим на ваканцията си максимално

Чакаме я цяла година, а когато наближи времето, обикновено сме толкова стресирани, че дълго време не успяваме да се настроим на ваканционен режим и това така бленувано време си заминава и отминава неусетено.

Ето няколко неща, които да имате предвид преди отпуската си, за да успеете да се насладите максимално на почивката.

1. Запознайте се с мястото, на което отивате

Къде ще ходите и какво ще посетите там, където отивате? Ако пътувате в чужбина, си купете книжен гайд, за да се запознаете с местата, които ще посетите. Свалете си приложение, което също ще ви води в това пътешествие и му хвърляйте всеки ден по едно око - така може отрано да сте подготвени за това, което ви очаква, и да си набележите местата, на които обезателно искате да отидете. Това ще ви спести много стрес при самото пътуване.

2. Направете писмен списък

Не го оставяйте за последния ден. Направете писмен списък с багажа и го оставете вкъщи. Нека всеки има достъп до него и ако се налага да се купува нещо, да го сторите навреме. Ще ви е от помощ, ако няколко дена преди пътуването отворите куфарите и ги пълните постепенно, а не наведнъж. Така няма да сте уморени и изнервени, когато тръгнете, и ще имате чувството, че държите нещата под контрол.

3. Не оставяйте нищо за последния момент

Ако трябва да посетите козметик или маникюрист, не го оставяйте за предния ден. За деня преди пътуването е само опаковането на храната за из път. Всичко друго свършете по-рано, за да не тръгвате в стрес.

4. Оставете техниката вкъщи

Едва ли ще тръгнете без телефон, но ако работата ви го позволява, не взимайте лаптоп или таблет. Нека мозъкът, очите ви и дори ръцете ви си починат от постоянния досег до техниката. 

5. Оставете работата в офиса

Проблеми ще има винаги, напрежение - също. Настройте се, че тръгвате без работни грижи и направете всичко възможно да ги забравите в офиса. Предупредете да не ви търсят и да не ви безпокоят. Имате право на тази почивка, а да не говорим, че само добре отпочинали ще сте полезни на фирмата си след това.

6. Разберете се със семейството и приятелите предварително за желанията на всички

Не си причинявайте и другия стрес да се разправяте по време на път за това къде отивате и какво правите. Уговорете се предварително и нека всички, с които тръгвате, да знаят какво си представят и какво желаят от пътуването и почивката другите. 

7. Не тръгвайте с кошницата с очаквания

Най-разумно е да не очаквате невероятни неща от ваканцията си. Просто се отпуснете и се оставете да ви се случат хубавите събития. Не ги чакайте, не ги планирайте, защото това обикновено води до разочарования.

Най-безопасните държави в света

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X