Напишете дума/думи за търсене

С 25% по-щастливи за няколко седмици – ето така

Ако има нещо, което знаем за щастието, това е, че най-малките промени могат да имат невероятно въздействие. Спечелването на 1 милион лева не е единственият път към щастието (ако изобщо може да го наречем „път“).

Щастието по-скоро се корени в начина, по който гледаме на живота. Нещата, които ни се случват, не е задължително да контролират настроението ни, а по-скоро това как ги възприемаме и преживяваме.

Ето един пример: ако пропуснем алармата и поспим с половин час повече, ставаме и:
А) ядосваме се, че няма да имаме време да закусим и денят ни започва накриво;
Б) радваме се, че сме поспали допълнително и през това време светът не се е срутил.

Въпрос на избор. Не си даваме сметка колко често всеки ден ние сами избираме дали да сме щастливи или да се ядосваме.

Ето защо напоследък благодарността стана модна дума, а ежедневните ритуали за благодарност стават все по-популярни. Защото когато сме благодарни за прекрасните моменти в живота си, големи и малки, ние тренираме ума си да търси положителното и оставяме по-малко място за негативните и тревожни мисли. В проучване, проведено от Робърт Емънс, хората, които са записвали неща, за които са били благодарни, в продължение на повече от три седмици, съобщават, че са с 25% по-щастливи през следващите шест месеца. Това работи. Благодарността е мощен инструмент за щастие.

Това, което днес ще ви покажем, е набор от упражнения за позитивно мислене, които ще ви дадат пряк начин, по който можете да промените настройката си към живота и усещането си за щастие и удовлетвореност.

Какво ни е необходимо:
Лист и химикалка. Става и на компютър, но не е за предпочитане. Може да си имате и малко тефтерче, в което да събирате тези думи на едно място.

Избройте три неща, които очаквате с нетърпение за деня

Те може да бъдат големи неща - като събитие, на което сте развълнувани да отидете, или малки неща, като например да говорите с приятел по време на обяд.

В началото на деня:
Може да използвате това и за да подредите мислите си около неща, които ви причиняват безпокойство. Например, ако ви предстои тежка презентация, може да кажете: Аз съм развълнуван/а, че ще впечатля всички с презентацията, върху която съм работил/а толкова усилено. Или ако ви предстои натоварен ден, е достатъчно да напишете: Днес ще бъде тежичко, но интересно, и вечерта ще съм много щастлив/а да си легна.

Преди лягане:
Напишете три неща от деня, с които се гордеете.

Отново това може да бъде нещо голямо - като проект, който сте завършили, или малко, като положителен навик, който сте спазили. Погалете се по гръбчето, заслужавате го.

Напишете три неща, за които сте благодарни в този ден.

Може да сте благодарни за нещо конкретно от този ден като например подаръка, който сте получили, или нещо, което е „подарък“ в живота ви всеки ден – близките ви, семейството, животът сам по себе си.

ДА РЕЗЮМИРАМЕ:

3 неща, които ви вълнуват

3 постижения, с които се гордеете

3 неща, за които сте благодарни

НАПРИМЕР:

3 неща, за които се вълнувам:

Ще закусвам страхотна овесена каша с череши и чиа.Новите обувки, които чакам по куриер днес.Започваме да планираме пътуване.

3 постижения, с които се гордея:

Довърших своя уебсайт за фотография.Направих страхотна тренировка днес.Помогнах на една майка да качи количката по стълбите.

3 неща, за които съм благодарен:

Нямаше много стрес и се насладих на всички ценни моменти.Слънцето беше галещо и приятно.На фермерския пазар изкарахме прекрасно с моето семейство.

Толкова е просто - само три кратки списъка, но ефектът, който имат, е невероятен. Дори денят ви да не е бил перфектен, ако го погледнете от тази положителна гледна точка, ще откриете много прекрасни неща.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X