Напишете дума/думи за търсене

Навици, които съсипват и най-здравия брак

Зарежете историите за щастлив край, за приказки с хепиенд и за бракове, докато смъртта ни раздели. Истината е, че и най-вълшебно перфектната двойка може да стигне до развод.

Ясна ни е формулата - двама чудесни и умни души се влюбват до уши, женят се, но някъде по пътя шокират всичките роднини с новината за бракоразводното си дело.

Независимо с колко запас щастие тръгне един брак, има навици, които могат да съсипят и най-добрия.

Да не отговаряме на нуждите на любимия

Всеки човек има уникални нужди, които се надява партньорът му да може да удовлетвори. Но доста често вместо да се говори за това, единият чака другият сам да се сети какво му трябва, за да е щастлив.

Да негодуваме мълчаливо

Неизказаните и нерешени негодувания загнояват и най-здравия брак. Няма нужда непрекъснато да си мислим за това какво другият ни е сторил и как не може да го преодолеем. По-добре да изкажем болката и притеснението си, за да не страдаме не само ние, но и бракът ни.

Да допуснем интимността да си тръгне

Привличането, общуването и нежността са основни кръвоносни съдове на всяка една връзка. Ако ги оставим да изсъхнат заради липсата на усилия и от двамата, то със сигурност скоро няма да имаме съпруг, а чудесен съквартирант.

Да неглижираме другия

Ако не изпълняваме обещанията, които сме дали, не внимаваме, когато другият ни говори, или просто безхаберно да махаме с ръка, когато той иска да привлече вниманието ни, със сигурност скоро ще прекрачим прага на бракоразводната зала.

Да се критикуваме

Почнем ли да мрънкаме за това и онова и да правим забележки за всяко действие на половинката си, то скоро ще виждаме само недостатъците на партньора си.

Да пренасочваме вниманието си

Независимо дали имаме извънбрачна връзка, или решим цялото внимание да дадем на децата, то със сигурност и другият скоро ще подири източник на внимание и обич някъде другаде. Оттам насетне краят на брака е въпрос на време.

Да не сме на една вълна

Често двойките се разминават в мненията си за едно и също нещо и всеки един от двамата е склонен да смята, че неговите лични цели и въжделения са по-важни за постигане.

Да се оставим на стреса да ни контролира

Животът може да бъде доста истеричен и доста двойки, без да искат, пускат стреса между чаршафите. Веднъж превзел пространството помежду ни, стресът може да напука и най-устойчивия брак.

Да спорим, докато не стане на нашето

Нито една връзка не е прокопсала с тропане на крак и с високи децибели. Ако непрекъснато единият твърди непрекъснато, че е „прав“, то шансът да не може да проведете нито един смислен разговор помежду си е огромен и обикновено последната дума има разводът.

Да се отдалечим заради „нормата“

Моментът, в който чуеш „Обичам те, но вече не съм влюбен в теб“, е моментът, в който или трябва да убиеш това обществено „любовно“ клише, или да потърсиш щастие другаде.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X