Напишете дума/думи за търсене

10 стила на обличане. Кой е твоят?

От началото на човешката цивилизация хората сме в постоянно усилие да изглеждаме все по-добре. Различните модни стилове с лакти се борят за място под слънцето.

С нарастването на иновациите във фешън индустрията трендовете в нея са толкова многобройни, че става все по-сложно да се следят. Въпреки това специалистите разграничават 10 стила на обличане. Кой е твоят?

#1 Винтидж

Това е един от най-възхитителните модни стилове и определено е подарък от миналото. От роклите с ниска талия до пинап облеклата, през ретро банските, този стил е вдъхновяваща смесица от най-добрата мода на периода от 20-те-70-те години.

#2 Бохемски

Най-добрият начина да се опише тоя стил, е да го характеризираме като нетрадиционен. Той се доближава до артистичния, но в него може да бъдат забелязани екстравагантни и екзотични текстури в облеклото. Може да се опише като мода, инспирирана от вида на циганите и хипарите. Често неговите почитатели го наричат Бохо.

#3 Шикозен

Този стил е диктатор в модата. Вие разбирате от тенденции и обичате да се обличате в стилни дизайни, шити по поръчка. Привлечените сте от класата, която този стил излъчва. Силни, но не екстравагантни цветове, са една от емблемите му.

#4 Артистичен

Както и името предполага, този стил показва независимата креативност на човека. Който се облича така, обикновено иска да заяви в пространството, че не се ръководи от никаква модерност, а изразява своята индивидуалност. Не се следват традиционни модели.

#5 Секси

Мотото на този стил е: „Покажи най-доброто от себе си“. Върви ръка за ръка с високи токчета, къси панталонки и тесни поли. Този стил почти не оставя нищо за въображението. Важното е да се показва повече плът. Бъдете внимателни обаче с него - той не е лъжица за всяко тяло. Ако имате несъвършенства,по-добре забравете за него.

#6 Небрежен

Той е комбинация от елегантност и удобство. При него няма нищо екзотично и дръзко. Това е стил за любителите на дънки, памучни панталони и тениски. Не е особен фен на прекалените аксесоари.

#7 Изтънчен

Хората, които предпочитат този стил, са тези, които винаги искат най-доброто качество, независимо дали става въпрос за дрехи или за други сфери на живота. Притежават изтънчени маниери и висока обща култура. Този стил се доближава до бизнес модата, но без прекалената й строгост.

#8 Момчешки

Това е стил за дами, на които не им се нрави да се обличат в дрехи, подходящи за техния пол. Жени, които предпочитат черно пред розово. Ще ги видите често в по-торбести дрехи, смъкнати дънки и щампирани фланелки и никога в нещо, което е направено от дантела или ярки цветове.

#9 Рокерски

Винтидж фланелки, накъсани дънки и кожено яке – това са трите дрехи, които характеризират този стил. Той е един от гъвкавите в модната индустрия, променящ се според музиката, която неговият почитател слуша. Характерно е, че повечето дрехи са с поне един размер по-малки от правилния за фена на този стил.

#10 Колежански

Фланелките с якички и А-образните поли, съчетани с ризки с лек буфан, са типични за този стил. Задължителен аксесоар е диадемата и „зубраческите“, но стилни очила.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X