Напишете дума/думи за търсене

Мляко от макадамия за здрава кожа

Ядките са едно от най-чудните творения на природата и едно от най-универсалните продукти, използвани в кулинарията.

Кой би си помислил, че може да направите питателно мляко от две прости съставки: вода и ядки?

Докато ядковото мляко по своята същност е изключително здравословно, тази рецепта има малък бонус под формата на шоколад.
Това е в случай, че сте почитател на шоколадовото мляко.

Рецептата е невероятно проста, но вкусът й е много по-изискан от всеки готов аналог. Избрахме ядки от макадамия за основата на нашето шоколадово мляко. Макадамията съдържа огромно количество хранителни вещества, особено богата е на витамини от група В, витамин Е и РР, както и минерали като калций, селен, мед, фосфор, цинк, калий. Също така макадамията има висока концентрация на мастни киселини. Когато се консумира редовно, тя намалява кожните проблеми, нормализира цвета и маслеността на кожата и подобрява състоянието на косата чрез хранителни масла. Омега-3 в състава на ядката намалява нивата на холестерола в кръвта, което е профилактика на сърдечни и съдови заболявания. Поради голямото количество калций в състава си, макадамията предотвратява заболявания на ставите и костите.

Необходими продукти:

1 чаша сурови ядки от макадамия
2 фурми без костилка
1 шушулка ванилия
1 бар с бял шоколад
филтрирана вода
щипка сол

Начин на приготвяне:

Поставете ядките, фурми и ванилията в средна купа. Изсипете вода, за да покриете напълно съставките. Накиснете за 8 часа или за една нощ.
Отцедете, след това сложете ядките, фурмите и ванилията в блендер заедно с 3 чаши филтрирана вода. Разбийте до гладкост. Прецедете млякото през тензух и върнете в пасатора.
Разтопете шоколада на водна баня. Добавете го към сместа в блендера и отново пасирайте добре. Млякото може да се съхранява в хладилник за 3-5 дни. Разклатете добре преди сервиране. Да ви е вкусно!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X