Напишете дума/думи за търсене

Какви черти притежават хората, които са интернет тролове?

Ново изследване, публикувано наскоро в списанието „Социални медии и общество“, хвърля светлина върху мотивите и личностните черти на интернет троловете.

Поради нарастващото разпространение на тролинг изследователите предприеха този анализ. Те искаха да се научат как да го предотвратяват и коригират тази зловреда.

Изследването се състои от онлайн проучване, попълнено от повече от 400 потребители на Reddit. Установено е, че хората с тъмни триадни черти на личността като нарцисизъм, макиавелизъм и психопатия - комбинирани със садизъм, са по-склонни да извършват тролване в интернет.

Жените, участвали в проучването, са склонни да разглеждат тролинга като нефункционален. Мъжете обаче са по-склонни да го разглеждат като функционален.

Не е изненада, че троловете, които демонстрират тези провокативни поведения, водещи потребителите към безполезни разговори, не мислят, че правят нещо неприемливо. Те просто смятат, че изтъкването на недостатъците и грешките на другите в обществена среда е приятно преживяване.

Честността и тролването едно и също нещо ли са?
Проучването установява, че не е имало корелация между това да бъдеш искрен и поведението на онлайн тролинг.

Има един аспект, който диктува разликата между здравословен дебат и тролинг. Факт е, че тези, които упражняват второто, не се интересуват от това как техните думи и действия могат да повлияят на другите. Всъщност те са по-загрижени за подобряването на собствения си опит, отколкото за създаването на положителен климат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X