Напишете дума/думи за търсене

Ако партньорът ви помоли за време за размисъл, какво трябва да направите?

Когато партньорът ви каже, че се нуждае от време, може да започнете да си представяте най-лошия сценарий: разпадането на връзката ви. Колко реалистични са обаче страховете ви?

Когато някой се нуждае от време, за да преосмисли връзката си, това често означава, че той копнее за собствено пространство, за да помисли за това. Това не е задължително да е нещо лошо. Всъщност понякога могат да се вземат ценни решения за подобряване на отношенията.

"Любовта е пространство и време, измерено от сърцето."
-Марсел Пруст-

Вашият партньор ви е помолил за време, за да помисли, каква може да е причината?
Когато вдигнете сърцето си от пода, попитайте го за какво става въпрос. Престанал ли си да ме обичаш? Искаш ли да приключим връзката? Стресиран ли си?... Това са въпросите, които най-често изплуват в такива тревожни ситуации.

Принстънският университет провежда изследване, което показва, че преди да се появят тези искания за пространство, отсрещният винаги ще дава улики до три месеца преди това, което показва, че връзката не върви добре за него.

Несъмнено сте преживели трудни моменти, когато определена област от живота ви става преобладаваща. Това може да е вашата работа, финансовото ви положение, вашият партньор ... В действителност това, от което се нуждаете в тези моменти, е да изясните собственото си положение в света. Да се запитате къде сте. Доволни ли сте от това, което имате?

Какво може да направите, за да се почувствате по-добре? Може би така се чувства вашият партньор в момента.

Когато връзката е преминала твърде бързо през всичките си етапи
Ако партньорът ви е поискал време за размисъл, това може да се дължи на факта, че връзката напредва твърде бързо за него. Може би са взети някои прибързани решения и половинката ви смята, че трябва да направи крачка назад. Това не означава непременно, че искат да прекрати връзката, а може би просто да забави нещата малко.

Страх от компромис
Несигурността, когато става въпрос за поддържане на сериозен и отговорен ангажимент към някого, е друга променлива, която трябва да се вземе предвид. Не всеки е готов или дори иска стабилна връзка . Може би вашият партньор е стигнал дотам, че е принуден да вземе твърдо решение. Обвързва ли се на 100 процента с връзката или се връща в зоната си на комфорт и възвръща независимостта си?

Какво трябва да направите, ако партньорът ви е поискал време за размисъл?
Добрата комуникация е най-добрият инструмент в тези случаи.

Уважавайте решението на партньора си
Избягвайте да ставате преследвач или преследван, ако вашият партньор иска време и пространство. Запазете достойнството си. Приемането на неговото решение винаги е най-добрият начин.

Изяснете колко дълго ще бъде раздялата
Ако партньорът ви е поискал време за размисъл, добра идея е да съставите план и времева рамка. По този начин ще започнете по-добре да управлявате ситуацията. Това е така, защото ще знаете, че ще дойде време, когато ще знаете решението на партньора си.

Не може да чакате вечно. Ако изминат седмици или месеци и той все още не са е върнал, вие сте напълно в правото си да опитате да получите окончателно решение.

Възползвайте се от възможността да помислите за връзката си
Ако партньорът ви поиска време и пространство за размисъл, може да направите същото. Помислете за връзката си, разберете как виждате себе си в нея, дали всъщност искате да се върнете към същия сценарий или бихте искали нещата да се променят.

Моментите на криза винаги са добри възможности за размисъл върху неща, които може би не сте взели предвид преди. Може дори да излезете по-силни като двойка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X