Напишете дума/думи за търсене

"Умна храна" - новият начин на хранене

Често ли сте в капана за недостатъчно време за ядене? Ако е така, „умната храна“ може да ви заинтересува. С този начин на хранене ще повишите качеството на храненията си, без да отделяте повече време за приготвянето им.

Разликата между „умна храна“ и други хранителни заместители
Консумацията на продукти, които заменят храненията, възниква преди години. Повечето от храните, направени за тази цел, обаче попадат в категорията „промишлени, ултрапреработени продукти”.
Те съдържат малко качествени съставки, както и прекомерна концентрация на нездравословни добавки.

„Интелигентната храна“ обаче предлага създаването на функционални храни чрез използването на съставки с положителни свойства. Сред тях са овес, зехтин, грахови протеини и гофио (брашно от печена сладка царевица)...
Комбинацията от тези продукти води до храни с добри хранителни стойности.

Освен това „умната храна“ не трябва да бъде синоним на нискокалорична диета. Възможно да се направи режим, който да отговаря на дневните нужди както в енергията, така и в хранителните вещества. Това означава, че е лесно да се придържате към него, тъй като гладът между храненията се избягва.

Кога се консумират специфични продукти за „интелигентна храна“?
Може да изберете по кое време на деня да въведете „умни храни“. Най-често те се ползват за закуска и между храненията. Въпреки това първото и предпоследното хранене за деня обикновено са най-конфликтните по отношение на наличието на ултрапреработени храни.

Включването на „интелигентна храна“ в диетата позволява подобряване на храненето. Освен това се избягва консумацията на големи количества прости захари и трансмазнини. В средносрочен план това се изразява в по-ниска честота на поява на диабет тип 2 и други метаболитни състояния, които влияят върху телесния състав.


Никога обаче не трябва да изключвате зеленчуците от диетата си. Тъй като те съдържат антиоксиданти. Това са елементи, за които изследванията доказаха, че са решаващи за предотвратяване развитието на определени сложни медицински състояния.

„Умната храна“ уважава околната среда
Друго предимство на „интелигентната храна“ е, че много от продуктите в този план за хранене може да консумирате по всяко време на деня. Това означава, че изхвърляте по-малко храна, като по този начин намалявате общото количество боклук и отпадъчни елементи. Следователно това е екологична полза.

„Умна храна“ - нов начин на хранене
С две думи, „интелигентната храна“ е нов метод на хранене, който предлага консумацията на закуски през целия ден, направени от пресни съставки и с висока хранителна плътност.

От друга страна, включването на тези видове храни в диетата не трябва да намалява приема на здравословни продукти като зеленчуци. Наистина е важно да се гарантира, че дневните нужди от протеини са изпълнени и антиоксидантите се консумират в достатъчно количество.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X