Напишете дума/думи за търсене

6 навика, които ще ни помогнат да отслабнем без диета

В стремежа си да отслабнат хората са готови на най-сериозни промени в храненето. Трябва да знаете, че рязък преход към често небалансирана диета поставя тялото в състояние на тежък стрес и провокира развитието на сериозни хронични заболявания. Всяка безкомпромисна диета ще помогне да свалите няколко излишни килограма, но ще навреди на здравето ви.
Но има добра новина - за да отслабнете, изобщо не е необходимо да гладувате или силно да ограничавате любимите си храни. Здравословните навици могат да ви помогнат да отслабнете и да останете в добро здраве.

1. Който не спи, яде
Хроничното недоспиване провокира апетит. Това се дължи на факта, че липсата на адекватна почивка принуждава организма да попълва енергийния дефицит по всички възможни начини, а най-лесният начин е това да стане с помощта на храна. Трябва да се опитате да заспивате преди полунощ и да наваксвате сън през уикендите. Това ще подобри здравето и ще намали апетита ви.

2. Дъвчете бавно
Японците са известни по целия свят със своята стройност и дълголетие. Един от добрите им навици е да се хранят бавно, като дъвчат старателно всяка хапка храна. За да отслабнете, просто следвайте примера им и си сипете по-малка порция. А бавната консумация ще ви помогне бързо да се почувствате сити.

3. Избягвайте течните калории
Сладък чай или кафе със сметана, подсладени компоти, безалкохолни напитки и пакетирани сокове - съдържат огромно количество калории, да не говорим за алкохолни напитки, които могат да анулират ефекта на всяка диета.
Най-добре посегнете към зеления чай с лимон - ободрява не по-лошо от силно кафе, а сладките сокове и лимонадите могат да бъдат заменени с компот от естествени плодове. Тези напитки няма да добавят наднормено тегло, ще наситят организма с полезни витамини и ще помогнат за премахването на вредните вещества.

4. Включете в диетата си биохрани
Индустриално приготвените храни са висококалорични и съдържат много сол или захар, изкуствени подобрители на вкуса, консерванти и оцветители. Всичко това води до бързо наддаване на тегло. Опитайте се да купувате натурални продукти, които са най-добрият източник на енергия и отлично благосъстояние.
Също така се опитайте да излагате храната на най-малкото количество обработка. По този начин ще запазите максимум хранителни вещества и фибри, които насищат, потискат скоковете в инсулина и апетита.

5. Сол и захар
Това са двата компонента, които причиняват най-голяма вреда на всяко тяло. Сами по себе си те не са толкова опасни, но ако са в разумни количества.
Малко парче шоколад е станало напълно достатъчно, изобщо не е необходимо да се яде цялата опаковка наведнъж. И е по-добре да осолите храната в собствената си чиния. Тогава излишната течност няма да се задържи в тялото ви.

6. Движението е живот
Не всеки може да посещава фитнес зали или басейн няколко пъти седмично. Но упражненията сутрин, малки загрявки през деня, туризъм и всякаква физическа активност могат да бъдат полезни. Качвайте се и слизайте по стълбите. Опитайте се да използвате по-малко обществен транспорт и да карате колело, ако е възможно. Всички тези малки промени ще формират навика за движение, което значително ще подобри здравето ви и ще ви направи много по-слаби.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X