Напишете дума/думи за търсене

Най-опасните диети

Аткинс, Южен плаж, Зоната. Без значение какво е името, има определени диети, които са познати на всички ни. Някои хора ги обичат, други не, защото не са им посилни или не са им помогнали достатъчно, но повечето имат доказан план за успех, който не застрашава човешкото здраве. Истинската диета е тази, която е устойчива и лесна за поддържане според предпочитанията и вашия начин на живот. Има обаче и диети, които са направо вредни. Ето някои от тях.

Диетата на тениите

В началото на 20-ти век тениите се предлагат на пазара като диетично средство за хора, които се борят с килограмите. Диетата звучи така: ядете червей (или хапче, което кара червея да расте в тялото ви) и след това червеят помага за намаляване на апетита и ви позволява да отслабнете. След като постигнете целта си, приемате лекарства, за да убиете червея. Това не е диета - това е болест. За щастие този подход, както и хапчетата, които помагат за създаването на тении в тялото ви, беше забранен.

Диета със супа

Този подход има няколко вариации - най-популярните версии са зелева чорба или пилешка супа. Общата идея: хапвате закуска и след това прекарвате остатъка от деня си само на бистра супа. Просто ли е? Разбира се. Здравословно ли е? Не толкова. Всяка добра диета изисква да ядете храни, които осигуряват хранителни вещества на тялото ви за оптимално функциониране. Това е просто ограничаване на калориите. Може да отслабнете, но може и да навредите на тялото си, а вероятността да си възвърнете теглото след това е изключително висока.

Диета без диета

Може да се изненадате да разберете, че тази диета датира чак от 30-те години на миналия век. Тя препоръчва да се наслаждавате на всичките си любими храни и да нямате ограничения за маслото, дресинга или пържените картофки. Кой не би искал да отслабне с този хранителен план? Планът настоява, че трябва да ядете храните, които харесвате, като наблягате на протеините и мазнините и ограничавате въглехидратите, и успоредно с това да консумирате сок от грейпфрут всеки ден. Предполага се, че сокът се комбинира с протеините, за да подобри способностите ви за изгаряне на мазнини. За съжаление науката притисна теорията и няма изследвания, които да докажат смелите твърдения, направени от този „чудодеен“ подход.

Диета с бебешки храни

Има знаменитости диети, а има и "диети знаменитости". Диетата с бебешките храни е създадена от популярния треньор Трейси Андерсън, който се е грижил за фигурите на звезди като Гуинет Полтроу, Кейт Хъдсън и Джейк Гиленхал. Диетата се състои в това, че трябва да се консумират по 14 буркана бебешка храна на ден, а вечерта може да се насладите на „истинска“ вечеря (ако желаете). Като се има предвид, че бебешката храна е с много ниско съдържание на калории, лесно е да се разбере, че е възможно да се отслабне с такъв план. Но планът също е критикуван поради липсата на хранителни вещества за възрастни.

HCG диета - отслабване с хормона на бременността

Може би знаете, че хормоните могат да повлияят на способността ви да наддавате и отслабвате, но тази диета издига хормоналната терапия на ново ниво. При диетата с HCG инжектирате, поглъщате или втривате крем върху тялото си, за да абсорбира хормона HCG, който се получава от човешката плацента. Идеята е, че HCG отваря мастните клетки и ви позволява да изгаряте мазнини от проблемите си. Проблемът: няма реално доказателство за ефективност. Диетата показва загуба на тегло, но най-вероятно, защото също така изисква само 800 калории на ден. Нещо повече, това е свързано с различни здравословни проблеми, включително хиперстимулация на яйчниците, а това е вече животозастрашаващо разстройство.

Диетата на Кимкинс

Когато едно списание нарича една диета „по-добра от байпас на стомаха“, хората са склонни да й повярват. Точно това се случи, когато едно американско женско издание отправи похвала на диетата на Кимкинс, друг нискокалоричен подход, който уж доведе до безопасна загуба на тегло. Тази диета не беше много по-различна от много други в този списък. В нея се казваше: просто яжте по 800 калории на ден и приемайте лаксативи. Всичко това се оказа фалшиво. И създателят - Хайди Диас, се оказа измамник, който бе преследван от закона, след като диетата беше свързана с няколко здравословни проблема при хора, които я бяха практикували.

Три правила, от които се отказах, и диетата ми проработи

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X