Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които приятните хора никога не правят

Някои хора са изключително харизматични заради действията си. А други са невероятно привлекателни, защото просто не правят конкретни неща.

1. Не обвиняват
Приятелите правят грешки. Подчинените не отговарят на вашите очаквания. Продавачите не доставят стоки навреме. И ги обвинявате за възникналите проблеми. Но вие също сте виновни.
Вероятно искате твърде много или твърде бързо. Или не сте толкова добър приятел, колкото бихте могли да бъдете.
Поемете отговорност, когато нещата се объркат, вместо да обвинявате другите. И когато станете по-добри и по-умни, ще бъдете по-щастливи.

2. Те не контролират
Не забравяйте, че единственото нещо, което наистина контролирате, сте вие. Ако видите, че се опитвате усилено да контролирате други хора, това означава, че сте решили, че вие, вашите цели, вашите мечти и дори само вашето мнение са по-важни от тези на околните.
Всеки контрол е в най-добрия случай краткосрочен, тъй като изисква много усилия или чувство на страх, авторитет или други форми на натиск - нито един от тях няма да ви накара да се чувствате добре.

3. Не се опитват да впечатлят
Никой не те обича заради дрехите, колата, имота ти, титлата ти или постиженията ти. В крайна сметка това са просто неща. Хората може да харесват вашите притежания и успехи, но това не означава, че ви харесват.
На повърхността те могат да демонстрират това, но всичко повърхностно е незначително, а отношенията, които не се основават на същността на партньорите, всъщност не са реални.

4. Те не се залепват
Когато се страхувате или сте несигурни, се вкопчвате в това, което ви е познато, дори ако това изобщо не ви подхожда и не носи радост и щастие. Придържането към това, което смятате, че имате нужда, няма да ви направи по-доволни и усмихнати.


5. Те не прекъсват
Прекъсването не е просто грубо. Когато прекъсвате някого, това, което всъщност казвате, е: „Не те слушам и не искам да разбера какво говориш. Като се преструвам, че те слушам, всъщност решавам какво искам да кажа сам."
Чуйте какво имат да кажат околните. Съсредоточете се върху думите им. Задавайте въпроси, за да сте сигурни, че сте ги разбрали правилно.

6. Те не хленчат
Думите ни имат сила, особено над нас самите. Мрънкането за проблемите ви кара да се чувствате по-зле, а не по-добре.
Когато нещо се обърка, не губете време да се оплаквате. Положете усилия да подобрите ситуацията.

7. Не критикуват

Да речем, че вие сте по-образовани. Да, имате повече опит. Да, вие сте изкатерили повече планини и сте победили повече дракони.
Но това не ви прави по-умни, или по-добри, или проницателни.
Това те прави такъв, какъвто си: уникален, несравним, единствен по рода си. Ти си само ти.
Както и останалите. Всички хора са различни: нито по-добри, нито по-лоши, просто различни. Оценявайки различията, вместо да се фокусирате върху недостатъците, ще видите хората - и себе си - в по-добра светлина.

8. Те не четат морал и не проповядват
Колкото по-високо се изкачвате и колкото повече постижения имате, толкова по-често си мислите, че знаете всичко и се изкушавате да натрисате това, което знаете на хората.
Когато се изразявате категорично, околните може да ви изслушат, но не и да ви чуят.

9. Те не живеят в миналото
Миналото е ценно. Учете се от грешките си. Учете се от грешките на други хора. След това пуснете миналото да си тръгне.
То е само обучение, а миналото не ви определя. Оценете какво се е объркало, но само по отношение на това как следващия път да разберете по-добре, че всичко върви както трябва.

10. Не позволяват на страха да им попречи да продължат напред
Всички се страхуваме от това, което може или не може да се случи, или това, което не може да променим, или това, което не може да направим, или как другите хора ще ни възприемат.
Много по-лесно е да се колебаете, да се съмнявате, да изчакате подходящата възможност, да решите, че трябва да помислим отново или да направим повече изследвания и да проучим други алтернативи. Междувременно минават дни, седмици, месеци и дори години - и добрите възможности ни подминават.

Не позволявайте на страховете ви да ви задържат. Каквото и да планирате, каквото и да си представяте, за каквото и да мечтаете, започнете днес.
Премахнете страховете си и започнете. Направи нещо. Всичко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X