Напишете дума/думи за търсене

Идеи за използване на сиво и жълто в декора

Защо да използвате сиво и жълто в декора си?
През последните две десетилетия Институтът Pantone обявява цветовете, които ще диктуват тенденциите за съответната година. Тази властват два колорита: Ultimate Grey и Illuminating yellow.

По думите на изпълнителния директор на Pantone Color Institute Леатрис Елсман: "Съединението на Ultimate Grey с Illuminating yellow изразява послание за позитивност, подкрепено от силата."
Тази комбинация поражда надежда, топлина и в същото време съпротива и практичност.

Тя прави намигване към идеи, иновации и интуиция, както и уважение към мъдростта, опита и интелигентността. Според експерти тези тонове се насочват към нови начини на мислене и концептуализиране.

Ultimate Grey (Ултимативно сиво)
Този нюанс на сивото е вечна класика; неутрален и перфектен като основа на всяка декорация. Той е перфектен за мебели, стени и аксесоари. Много елегантен цвят, който идеално се съчетава с всеки стил, въпреки че е любим на скандинавските и индустриалните пространства.

Illuminating yellow (Осветяващо жълто)
Този (и всеки друг нюанс на жълто) е в състояние да осветява всичко, което е поставено пред него. Той е свързан с усещането за оптимизъм и креативност, което го прави силно препоръчителен цвят за активни пространства като офиси, кухня или детска стая за игри.

В излишък може да бъде поразителeн, така че добавете няколко неутрални цвята към сместа. Това го успокоява и му придава необходимата неутралност, за да блесне в правилната си мярка.


Използване на сиво и жълто във вашия декор: някои идеи

Подове и стени
Една от тенденциите е да боядисвате стените си в светло сиво - перфектната основа за всяко пространство. Ако добавите по-интензивни цветови акценти, като например Illuminating yellow, ще имате печеливша комбинация.

Друго от предложенията на много интериорни дизайнери е една стена да се боядиса в тъмносиво, а останалите с Ultimate Grey. По този начин цветът се откроява много повече и поражда много елегантна среда. За да постигнете баланс и да му придадете това модерно докосване, жълт диван би бил чудесно допълнение.
Сивото е толкова лесно да се комбинира, че е идеално и за подове, помагайки да се подчертае всеки вид декорация.

Микроцементните, керамичните или мраморните подове са много успешна алтернатива и с някои аксесоари в Illuminating yellow или голяма мебел може да създадете много изискано и елегантно пространство .

Използване на сиво и жълто във вашия декор: мебели
И Ultimate Grey, и Illuminating yellow са много благодарни тонове при декорирането на вашия дом. Всички аксесоари и мебели се разбират много добре с тях.

Ако решите да оставите стените и подовете сиви, с жълто ще постигнете малко повече светлина и дълбочина във вашите пространства.

Ако искате по-класическа атмосфера, сивите мебели определено ще бъдат най-добрият ви вариант. Добавете някои декоративни детайли в жълто - възглавници или килим, който съчетава и двата тона.

Използването на сиво и жълто във вашия декор винаги е добър вариант.

Ако сте по-дръзки, защо да не изберете най-големите мебели в жълто и да оставите останалите в сиво и бяло? Може ли да си представите колко добре би изглеждал този блестящо жълтг диван във вашата всекидневна?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X