Напишете дума/думи за търсене

Сексуалната скука - как да я преодолеем?

За някои двойки сексуалната интимност не е най-важният аспект на връзката им. Това обаче обикновено е тясно свързано с чувствата на привързаност между двойката. Следователно, ако е налице сексуална скука, единият партньор често е склонен да мисли, че връзката е в опасност или се влошава.

Сексуалната скука се появява, когато човек вече не чувства необходимата стимулация, за да поддържа интерес към секса с половинката си.
Има широко разпространено убеждение, че сексуалната скука е неизбежна в дългосрочна моногамна връзка. Преведено - често двойките просто не си правят труда да поддържат сексуалния си живот обновен и жив. Разбира се, има двойки, които полагат много усилия, за да се грижат за своята сексуалност.

Обичат да изследват нови позиции, места или дори да се срещат с нови хора. Следователно, ако сексуалната връзка не се култивира, може да се появи сексуална скука.

Друг важен аспект е наличието на проблеми в отношенията на двойката, които имат малко или нищо общо със секса. Те могат да варират от липса на комуникация, лошо разпределение на домакинските задължения или прекарване на малко време заедно.


Как да преодолеем сексуалната скука
Скорошно проучване, публикувано в The Journal of Sexual Medicine, посочва, че хората, които страдат от сексуална скука, често съобщават за намалени сексуални реакции, ниско удовлетворение от връзките си и дългосрочно влошаване на отношенията.

Проучването заключава също, че в определени случаи сексуалната скука корелира с изневери и сексуално поведение, които могат да изложат на риск личната цялост на партньора.
Ако вече изпитвате чувство на скука, ето няколко съвета, които да ви помогнат.

Не го отлагайте за по-късно
Нормализирането на сексуалната скука има тенденция да я удължава с течение на времето. Това може да повлияе на цялостните ви отношения.
Сексът трябва да заздрави връзките между вас и да направи интимността и времето ви заедно като двойка приятни. Въпреки това, ако започнете да се отегчавате сексуално, не позволявайте това да повлияе на цялата ви връзка.

Гледайте еротика
Най-осъществимото нещо е да се поинтересувате за сексуални новости, които биха могли да помогнат за подобряване на връзката ви. Определено поведение може да помогне. Например да се съгласите да включите някои нови видове сексуално поведение във вашата връзка, както и повишена честота на секс.

Ако се чувствате несигурни или имате някакви съмнения относно нови сексуални движения, защото никога не сте ги опитвали преди, може да се наложи да направите малко проучване. Може да използвате еротични истории като възможност да се мотивирате. Това е, разбира се, стига да сте говорили с партньора си предварително и двамата сте съгласни.

Въведете нови дейности в други области

Ако сексуалната скука е засегнала интереса ви и качеството на връзката ви, други аспекти на партньорството ви също могат да бъдат нарушени. Някои експерти препоръчват не само да търсите нови видове сексуално поведение, но и да възобновите общия си интерес към партньора си, за да събудите задържаните си желания.

Добавянето на разнообразие в живота ви може да се използва като мост за преодоляване на сексуалната скука. Опитайте да се заемете с ново хоби заедно, да отидете на нови места, да вечеряте в хубав ресторант. Опитайте екстремни спортове. Те могат да помогнат да активирате отново чувствата си на привързаност и забавление и да повлияят положително на сексуалната ви връзка.

След като интересът ви към секса се възобнови, важно е да продължите с иновациите, за да предотвратите повторната поява на сексуалната скука.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X