Напишете дума/думи за търсене

Как да премахнем петната от дъждовна вода върху прозорците

По време на дъждовния сезон е обичайно водата да оцветява прозорците. Комбинацията от остатъци, които остават в дъждовните капки, и праха, който се натрупва по прозорците, причинява появата на петна, които трудно се отстраняват.

Съвети за почистване на петна от дъждовна вода по прозорците
• Изберете добър ден за почистване: идеално е да почистите прозорците си в облачен ден. Така ще може да почиствате спокойно и да визуализирате напредъка си.
• Почистване на зигзаг: следвайте този модел, за да нанесете почистващия продукт. Направете го в противоположни посоки отвътре и отвън.
• Сапунена вода и гъба: използвайте тези материали за първо почистване, когато прозорците ви са много замърсени. След общото почистване ще откриете петната, върху които трябва да се съсредоточите.

Кои са домашните средства, с които да премахнете петна от вода по прозорците?


Бял оцет
Белият оцет има антибактериални, антисептични и противогъбични свойства, които го правят незаменим продукт в дома. За да го използвате за прозорците, трябва само да разредите част от оцета в равна част вода.

Поставете малко от сместа в спрей бутилка, с която ще я нанесете върху прозореца. След това вземете кърпа от микрофибър и започнете да почиствате на зигзаг. Преди оцетът да изсъхне, използвайте чиста, суха кърпа, за да завършите почистването.

Лимон
Лимонът има свойства, подобни на тези на белия оцет, така че е много добър съюзник, когато става въпрос за почистване на петна от вода по прозорци, стъкло и огледала. Сложете малко вода в бутилка със спрей и добавете сока от няколко лимона. Напръскайте стъклото и използвайте кърпа за почистване на зигзаг.

Възможно е също да използвате лимонов сок с оцет и вода. Почистващото действие ще бъде по-голямо и лимонът може да скрие миризмата на оцет, която може да бъде донякъде неприятна.

Сода бикарбонат
Друг от звездните продукти за почистване у дома е содата бикарбонат. За да премахнете петна от вода по прозорците, трябва да смесите малко сода за хляб във вода, за да образувате паста. Използвайте кърпа от микрофибър, за да разнесете пастата върху стъклото.

Когато цялото стъкло е покрито със сместа, изплакнете с вода и използвайте чиста кърпа, за да премахнете всички останали бучки. Целият бикарбонат ще се почисти, както и досадните петна.

Царевично нишесте
Царевичното нишесте не се използва само за сгъстяване на сосове или супи. То става и за почистване на вашите прозорци. За да направите това, смесете три супени лъжици нишесте в един и половина литра вода.

След това използвайте кърпа или гъба, за да почистите прозорците на зигзаг. Оставете разтвора да подейства за няколко минути и когато започне да изсъхва, използвайте чиста, влажна кърпа, за да отстраните остатъците от нишесте. Ще видите как прозорците ви блестят без никакви петна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X