Напишете дума/думи за търсене

Хиперсексуализацията при децата - може ли да се овладее този проблем?

Детската хиперсексуализация е концепция, за която започна да се говори през 2001 г.
Но изглежда, че сега има по-голяма тежест от всякога. Отнася се до сексуализирането на израженията, позите или дрескодовете, които се считат за твърде преждевременни за определена възраст.

Естествено е децата и тийнейджърите да искат да имитират поведението на възрастните. Разликата е, че сега те разполагат със средствата за това, без да са достатъчно зрели, за да управляват последствията.

Този проблем продължава да нараства и да се увековечава поради реалността на настоящите световни компании, които постоянно пускат нови продукти и в резултат на това търсят начини да ги продават.

Благодарение на новите технологии това се разпространи в социалните мрежи. Не е тайна, че социалните медии са начинът да се стигне до по-младата аудитория в днешно време. Маркетингът е насочен към тази „публика”, за да продава артикули.


Освен това огромна идея в настоящето е, че образът, който човек проектира на другите, определя неговия социален успех. Несъмнено броят на харесванията, които младите жени получават в Instagram, TikTok или Facebook, когато публикуват лично и сексуално съдържание, подсилва това.

Социалните мрежи са невероятни източници на забавление. Без съмнение те представляват най-добрата търговска витрина на това десетилетие. Те засилват поведението на излагане, тъй като тези, които ги показват, печелят популярност и социално признание - два аспекта, високо ценени през пубертета.

Накратко, хиперсексуалността е толкова вкоренена в нашето общество, че може да не осъзнаваме всички моменти, когато сами попаднем в нея.

Отворете очите си и не се колебайте да критикувате този тип „ценности” и „признание”, които не правят нищо друго, освен да вредят на хората и обществото като цяло. Няма смисъл да продължаваме да увековечаваме неравенствата и комплексите. Трябва да се борим срещу това, особено поради въздействието, което оказва върху младите мъже и жени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X