Напишете дума/думи за търсене

Най-добрите методи за ексфолиране на кожата

Ексфолирането на кожата е нещо, което се прави за дълбоко почистване. За такива цели се използва струен пилинг за лице, за който вече писахме.

Съществуват и други процедури за ексфолиране и ще разгледаме разликите по-долу.

Микродермабразио
При него се използва апликатор с диамантен връх за премахване на мъртвите кожни клетки. Полезно е при лечението на петна, борбата с бръчките и стимулира производството на колаген и еластин, като по този начин помага за поддържане на кожата стегната.
И при двете процедури кожата се ексфолира, а признаците на стареене и белезите намаляват. Микродермабразиото обаче е по-повърхностно, докато струйният пилинг достига до дермата.

Радиочестота
Радиочестотата използва топлинни вълни, за да стимулира производството на колаген и да намали ефектите от стареенето върху кожата. Подобно на струйния пилинг, радиочестотата е минимално инвазивна и действа върху дълбокия слой на кожата.
Разликата е във вида на използваната технология, която оказва влияние върху цената. В този смисъл радиочестотното лечение може да бъде по-скъпо.

Цената на пилинг процедурите варира в зависимост от използваната
технология.


Хидрафациална и дермална инфузия при процедури за струен пилинг
Дермалинфюжън също използва инструмент с диамантен връх, докато ексфолира, изсмуква остатъците и въвежда серум в кожата. По този начин е подобен на струя пилинг. И двете са минимално инвазивни процедури.
Подобна техника е и хидрафациалната процедура, която също ексфолира, почиства и премахва мъртвите клетки и замърсяванията. В същото време се прилага коктейл с хиалуронова киселина, пептиди и антиоксиданти.
Тези лечения имат сходни характеристики и резултати.

Почистете кожата отвътре и отвън
Джет пилинг е неинвазивна, безопасна процедура с малко странични реакции. Твърди се, че е доста ефективна, с ефекти, които се забелязват почти веднага.

Разбира се, важно е да се вземат предвид и други мерки, препоръки и съвети за поддържане на здрава кожа - правилно хранене, хидратация и защита от външни фактори, като прекомерно излагане на слънце.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X