Напишете дума/думи за търсене

Митове и истини за лазерната епилация

Мислили ли сте някога да се подложите на лазерна епилация?
Твърде вероятно, но в крайна сметка не сте се осмелили да го направите поради някои митове, които се приписват на този вид обезкосмяване.
Нека хвърлим малко светлина върху този метод за лишаване от косми, развенчавайки някои неистини. Митове, които пораждат страх и съмнения.

1. Лазерната епилация причинява рак на кожата
Има хора, които вярват наистина в това, защото смятат, че това е много агресивен метод за премахване на космите. Лазерната епилация обаче унищожава косъма, но не уврежда кожата нито за миг.
Вярно е обаче, че тези, които имат анамнеза за рак на кожата, трябва да отидат на лекар, за да получат одобрението му да се подложат на този вид епилация. Заради тази особеност може да не е добре да се излагат на лазерна епилация.

2. Лазерната епилация е много болезнена
Това зависи от чувствителността на всеки човек. Реалността обаче е, че дискомфортът е минимален. Лазерната епилация не е болезнена, нито ще ви накара да не повторите заради болка. Да, има леко усещане за топлина, но нищо, което не може да бъде понесено.

3. Лазерната епилация е много скъпа
Първоначално може да вярвате, че това е така, но е добре да видите ползите, които ще постигнете в дългосрочен план.
Освен това наясно ли сте колко харчите месечно за коламаска? Дори и да се бръснете, колко време губите в тази дейност? Същото важи и за епилатора.

Лазерната епилация е много добра инвестиция, която спестява време и пари в дългосрочен план. С течение на времето и след няколко сесии ще трябва да ходите само веднъж годишно за контролна процедура. При някои хора дори това не е задължително. Всичко зависи от дебелината на космите и техния растеж.


Истините за лазерната епилация
След като разгледахме често срещаните митове за лазерната епилация, ще открием истините, които предлага.

1. Не работи добре при тънки и руси косми
Хората, които имат фини, много руси косми, е много вероятно да не могат да се подложат на този метод, защото това ще бъде загуба на пари. Причината, поради която този метод не работи при тях, е, че при малко меланин ще са необходими по-голям брой сесии за получаване на резултати и дори тогава няма застраховка за това.

2. Преди всяка сесия трябва да се бръснете
Въпреки че вече имате малко косми, трябва да го правите.
Важно е да знаете, че не трябва да скубете космите. Причината е, че лазерът трябва да действа върху тях, отслабвайки ги, за да се отделят и да не растат отново. Ако няма косми, лазерната епилация няма да работи.

3. Трябва да внимавате със слънцето
Много хора са наясно, че не трябва да се излагат на слънце след лазерна епилация, но това, което не знаят е, че не трябва да го правят и преди. Препоръчително е да не се излагате на слънце нито 3 дни преди, нито 3 дни след процедурата.

Също така е важно да използвате слънцезащитен крем с висока защита и да избягвате използването на всякакъв вид автобронзант. Кожата ще бъде чувствителна и открита и ако я изложите на слънце, без да спазвате тези мерки, може да я нараните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X