Напишете дума/думи за търсене

Четири начина да използваме цветя у дома

Ако искате да изпълните дома си с цвят, радост и жизненост, цветята са чудесен вариант за вас.
В тази публикация ще откриете, че има много начини да украсите с цветя жилището си извън използването на традиционни саксии или вази, макар че сме запазили специално място и за тях.

1. Цветя в кухнята
Цветята във вашия дом също могат да се използват по различни начини в кухнята. Може да изберете една от тези опции или да комбинирате различни идеи, за да създадете пространството, което е най-подходящо за вашия вкус и бюджет.
• Кухненски прибори. На пазара има толкова много модели и дизайни, че е почти невъзможно да се спрете на един. Нашата препоръка е да изберете такъв с флорален дизайн и да го използвате често. Модерна, забавна и небрежна покривка поддържа вашата кухня жива. Страхотен е за ежедневна употреба и лесен за смяна с по-класически дизайн, ако е необходимо.
• Ароматни растения. Може да закупите няколко саксии и да ги поставите на прозореца или да ги окачите на стената на кухнята по декоративен
начин.


2. Спално бельо
Защо не придадете пролетна нотка на спалнята си? Изберете юрган с флорален мотив и превърнете леглото във фокуса на стаята. Напълнете го с жизненост, положителна енергия и се събуждайте всяка сутрин с природа.

Ако използването на юрган с флорален дизайн изглежда прекомерно за вас или твърде натоварено за вашата спалня, има и други възможности. Изберете обикновен юрган и включете флорална нотка, като добавите възглавници, дизайнирани с цветя. За да създадете съвършена комбинация, купете няколко завеси със същия модел.

3. Изсушени цветя
Сухите цветя са идеалният начин да украсите всяка част от дома си. Вземете малко бурканче, малка ваза или бутилка. Завържете връв и направете стрък цветя като декорация.

Хубава идея е да изсушите цветята, които някой ви е подарил за специално събитие. Може би роза за Свети Валентин или букет, който сте имали на сватбата си, за да може да им се наслаждавате завинаги. Просто ги окачете с главата надолу и ги пръскайте с лак веднъж на ден в продължение на около месец. След няколко седмици ще имате перфектно
запазени и изсушени цветята.

4. Саксии и вази
Разбира се, най-лесният и често срещан начин да включите цветя в дома си е с саксии и вази. Те изглеждат добре във всяка стая и я правят да изглежда по-жива, уютна и естествена.

Единственото нещо, което трябва да решите, е какво растение искате. Уверете се, че то е подходящо за закрито пространство. Ако нямате много време да се грижите за вашите растения, купете вид, който не изисква много поддръжка. Ако искате да придадете уникална и оригинална нотка на дома си, може да персонализирате вашите саксии.

Може да направите цветята в дома си по-видими, като ги поставите във вази. Ваза в антрето или в ъгъла във всекидневната може да направи различен облика на помещението и да придаде специална нотка на вашия дом.

Цветята ни предлагат толкова много възможности, когато става въпрос за декорация. Те се адаптират към всеки дом, правейки всяко място по-красиво. Изберете цветя, които харесвате най-много, и внесете част от природата в дома си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X