Напишете дума/думи за търсене

Как да направим банята устойчива?

За да направите вашата баня устойчива, трябва само да извършите някои малки промени.

Става дума за оптимизиране на ценни ресурси като вода и енергия и използване на материали, които не влияят на баланса на екосистемата.
Да имаш устойчива баня, не е толкова сложно, колкото изглежда. Адаптирането е възможно чрез инвестиция, която в средносрочен и дългосрочен план има положително въздействие върху джоба ви и генерира спестявания.


Монтирайте кранове с намален поток
Прекомерната употреба на вода е един от аспектите, които ни притесняват най-много по две причини. Първото е свързано с въздействието върху семейните ни финанси, а второто със запазването на този жизненоважен ресурс, който е ограничен.

Намаляването на дебита на крана ще помогне за намаляване на разходите и потреблението, започвайки пътя към устойчивост.

В идеалния случай приложете тази промяна и при душа. Правейки това, ще забележите изключителна разлика.

Местоположение на бойлера
В случай че не знаете, местоположението на бойлера може да повлияе положително или отрицателно на консумацията на енергия.
Този уред не бива да се намира твърде далеч от банята, защото колкото по-далеч е той, толкова повече време отнема топлата вода да стигне до крана и толкова повече енергия се изразходва.

Не прекалявайте с горещата вода
За релаксиращ и здравословен душ температурата на водата трябва да бъде между 50 и 60 градуса по Целзий. Когато повишите температурата, има по-голям разход на енергия и може да изложите pH-то на кожата на промяна. В средносрочен план ще видите как кожата изсъхва.

Тоалетни с двойно измиване
Когато става въпрос за устойчива баня, дори тоалетната е важна. Като се замислите, най-добре е да смените традиционната тоалетна с двойно промиване. Тези елементи са малко по-скъпи, но успяват да намалят до 50 процента потребление на вода.

Изберете качествени, издръжливи материали
Това гарантира, че няма да харчите твърде много пари за редовни и скъпи ремонти или да увеличавате търсенето и експлоатацията на различни ресурси. Изберете материали като дърво, които освен че са издръжливи, гарантират функционалност и комфорт и правят всяка баня да изглежда страхотно.

Осветление за баня
Осветлението е много важно в пространство, което обикновено е малко. Не забравяйте, че в банята трябва да имаме добър визуален обхват, за да се хигиенизираме достатъчно добре.
Най-добре е крушките да са икономични или с ниска консумация, например светодиодите. Също така, опитайте се да инсталирате стратегически светлини с няколко единици, така че да имате добър обхват на осветление.

Почиствайте с органични продукти
За да завършите устойчивата трансформация на вашата баня, препоръчваме да използвате органични продукти за почистването й. Имайте предвид, че химикалите, които съставляват традиционните почистващи продукти, могат да останат в естествените водни течения, засягайки различните видове, които живеят там.

Има продукти, специално направени с натурални съставки. Ако цената изглежда твърде висока, може да опитате оцет, лимон или сода бикарбонат, които не замърсяват и са много полезни при почистване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X