Напишете дума/думи за търсене

Ползите от повдигането на краката за 20 минути на ден

Повдигането на краката е упражнение, което може да има много ползи за здравето. То е наистина лесно за изпълнение и отнема само 20 минути от деня ни.

Сърцата ни трябва да работят усилено, за да гарантират, че притока на кръв достига до всичките ни крайници.

Ако страдате от хронична венозна недостатъчност, ще знаете, че някои от симптомите включват разширени вени, крампи или чувство на умора в краката. Един съвет, който обикновено се дава на тези, които страдат от това състояние, е да повдигат краката над нивото на сърцето за няколко минути всеки ден.

Въпреки това, ако страдате от някакъв вид нараняване на гърба, не бива да използвате тази техника.

• Първо, поставете малка възглавничка под кръста, за да ви помогне да постигнете по-балансирана стойка. Идеята е краката ви да са опряни на стената в напълно вертикално положение, с изпънати и отпуснати ръце.
• Стойте в тази позиция поне 15-20 минути. Не е нужно да правите нищо друго. Просто опитайте да почувствате баланса на тялото си и се насладете на усещането за подобрен приток на кръв към главата и гърдите.

Когато правите тази поза, е важно да носите широки, удобни дрехи, които не са тесни около талията или глезените. Одеждите, които са прекалено стегнати, могат да попречат на целта на това упражнение: подобряване на кръвообращението.

5 невероятни ползи от повдигането на краката

Намалява отока в краката и стъпалата
Лошата циркулация е една от основните причини за оток на краката и стъпалата.

Проблемите с кръвообращението могат да имат редица основни причини, включително бъбречни и сърдечни проблеми и затлъстяване (независимо дали е резултат от лоша диета или лекарства).

Стоенето цял ден прави понякога може да доведе до тяхното подуване. Затова повдигането на краката до стената може да позволи на силите на гравитацията да помогнат за намаляване на възпалението в тези проблемни зони.

Облекчава уморените крака
Повдигането на краката е един от най-простите и най-добри начини да помогнете за облекчаване на напрежението в краката, стъпалата и дори бедрата.

Тези три области са тези, които страдат най-много в края на дългия ден. Правейки това упражнение в продължение на 20 минути, вие променяте стойката си, като помагате за освобождаване на напрежението в тези области.

Подобрява храносмилането
Няколко проучвания твърдят, че тази поза може да помогне за освобождаването на всички течности, които са се натрупали в тялото, и от своя страна да подобри храносмилането.


Отпуска нервната система
Тази стойка подобрява дишането. Докато сте в това положение, задържате повече въздух. Малко по малко тялото ви е склонно да поема по-бавен и премерен ритъм на вдишвания и издишвания.

Това може да има положително въздействие върху нервната ви система, като помага за облекчаване на мускулното напрежение и напрежението от стрес, които често се натрупват около стомаха, шията и слепоочията.

Постига спокойствие
Това упражнение отнема само 20 минути и може да осигури както физическо облекчение, така и да помогне за отпускане на ума след напрегнат ден.

Смята се също, че подобрява здравето на мозъка и нервната система.
Това упражнение насърчава медитацията. Мозъците ни започват да се отпускат. По-голямото осъзнаване на телата ни помага да се обгърнем с усещане за тишина, спокойствие и съвършена хармония.

И така, какво чакате?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X