Напишете дума/думи за търсене

Естествени средства за премахване на бръчки по шията

Елиминирането на бръчките на шията може да е необходимо за много хора, тъй като тези бръчки са често срещан естетически проблем с напредването на възрастта.
Има няколко фактора, които насърчават образуването на бръчки по шията и други части на тялото. Те могат да включват:

• Възраст
• Затлъстяване
• Заседнал начин на живот
• Лошо хранене
• Лоша грижа за кожата
• Драстично наддаване и загуба на тегло за кратки периоди от време

Всички тези фактори карат дермата да става все по-суха и по-тънка. Следователно тя става по-малко устойчива и податлива на набръчкване.
Освен това по кожата могат да се появят преждевременно изразени бръчки. Те са резултат от обичайни, несъзнателни движения като мръщене, смях или кривогледство.

Естествени средства за премахване на бръчки по шията
Забележка: Ако решите да ги приложите, имайте предвид, че те няма да бъдат ефективни сами по себе си. Затова не забравяйте да поддържате добри навици на живот: хранете се здравословно, хидратирайте добре както тялото, така и кожата си, и спортувайте ежедневно, ако искате да забележите подобрение.

1. Бирена мая и кисело мляко

• 1 супени лъжици кисело мляко (24 г)
• 1 супена лъжица бирена мая (10 г)
• 3 чаени лъжички масло от пшеничен зародиш (15 г)

Разбъркайте всички съставки, докато получите гладка паста. След това нанесете върху кожата на шията и оставете да изсъхне за 15 мин. Изплакнете обилно с топла вода. За оптимизиране на резултатите е добре тази процедура да се повтаря поне три пъти седмично.

2. Белтъци
Разбийте белтък в купа и го нанесете върху кожата на шията. Оставете да действа 15 мин. Изплакнете обилно с вода. Правете процедурата два пъти седмично.

3. Ябълков оцет
• 1 жълтък
• Няколко капки ябълков оцет (10 мл)
• По избор: капсула витамин Е

Разбъркайте добре всички съставки. След това с помощта на памучен тампон разнесете върху кожата на шията си с масаж в посока на челото. Оставете за няколко минути. Накрая изплакнете с топла вода.

Забележка: дерматолозите предупреждават, че не се препоръчва нанасянето на ябълков оцет директно върху кожата, тъй като това е много агресивен продукт, който може да причини различни нежелани реакции като дразнене, зачервяване, сърбеж и др.

Разреждането му във вода може да бъде по-малко агресивно.

4. Масло от авокадо
Маслото от авокадо е богато на здравословни мазнини. Когато се прилага върху кожата, може да помогне за овлажняване и подобряване на външния й вид.

Когато го използвате за премахване на бръчки по шията, добра идея е да масажирате зоната с малко масло всяка вечер. Оставете върху кожата за около 15 мин. После изплакнете.

5. Алое вера
Извлечете гела от 1 стрък алое вера и го измийте обилно с вода, за да премахнете жълтия слой. Нанесете го върху кожата на шията. Оставете за 30 мин и изплакнете с топла вода.


Допълнителна грижа за премахване на бръчки по шията
Въпреки че няма универсална и окончателна формула за премахване на бръчките по шията, няколко навика могат да допринесат за забавянето на появата им. Едно от тях е хидратацията на кожата – тоест ежедневното нанасяне на овлажняващи кремове.

Кожата на шията е бедна на мастните жлези. Това я прави предразположена към дехидратация и следователно към образуване на ранни бръчки. Поради това е много важно да имате ежедневна овлажняваща рутина.

Освен това трябва да се уверите, че пиете поне осем чаши вода на ден. По този начин може да осигурите на тялото си необходимата хидратация, за да извършва нормално клетъчни процеси.
Друг добър навик е да ползвате слънцезащитен крем ежедневно, дори когато в облачни дни.
Не забравяйте, че продължителното или често излагане на слънчеви лъчи ускорява стареенето на кожата. Това ще ви предпази и от други кожни заболявания.

От друга страна, има някои много прости упражнения, които може да правите, за да поддържате мускулите стегнати и кожата на шията тонизирана.
• Движете ъглите на устните си, като ги разтегнете към двете страни на лицето си. Може да редувате едната страна и след това другата или да го правите с двете едновременно.
• Изплезете езика си колкото е възможно повече към гръдния кош за няколко секунди. Това работи върху мускулите под челюстта.
• Повдигнете челюстта и я изпънете колкото е възможно повече няколко пъти.
• Правете странични движения, като завъртате главата си, докато брадичката ви се изравни с рамото. След това наклонете главата си, като приближите ухото към другото рамо. Редувайте.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X