Напишете дума/думи за търсене

7 грешки в интериора на малка стая

Удивително е как някои малки детайли могат напълно да променят функцията на цяла стая. Ще ви дадем няколко съвета как да увеличите максимално пространството си.

Просто трябва да избегнете някои критични грешки в дизайна на малка стая, за да се възползвате от нейния потенциал.

Неползване на рафтове


Малките стаи имат много малко подово пространство, така че трябва да се възползвате от стените. Стенните рафтове и органайзери могат да бъдат отлично решение за съхранение на вашите книги, декорации и всичко друго, за което не може да намерите подходящо място.

Пропускане на огледалата

Огледалата имат предимството да отразяват светлината. Те могат да разширят пространството на стаята, поне визуално. Не се страхувайте да изберете голямо стоящо огледало или да поставите няколко в пространството. Наистина помага.

Лош избор на мебели

Това е една от най-честите грешки, които хората правят при проектирането на малки стаи. За съжаление, това може да бъде и най-трудните проблеми за решаване, защото зависи от характеристиките на пространството и нуждите и предпочитанията на тези, които живеят в жилището. Първата задача трябва да бъде да изберете мебелите, които ще използвате най-често и да се отървете от всичко, което не искате. Освен това премахнете всякакви декорации, които смятате за ненужни.

Общо правило е да поставите мебелите си по начин, който позволява движението да тече в пространството. Не се страхувайте да поставите определени предмети и в центъра на стаята: те могат да помогнат за разграждането на по-малки пространства в самата стая.

Блокиране на естествена светлина

Малка стая ще изглежда още по-малка, ако е и слабо осветена. Уверете се, че може да получите естествена слънчева светлина в нея. Не използвайте тежки завеси или щори – изберете по-леки, изработени от фин плат или някакъв минималистичен дизайн.

Страх от цветове

Някои хора смятат, че ярките цветове няма да се съчетаят добре в малките стаи. Всъщност обаче е обратното.
Може да използвате комбинация от ярки цветове, за да подчертаете атмосферата и да привлечете повече внимание, което ще изглежда по-добре. Експертите по дизайна предлагат да се използват максимум три цвята, за предпочитане от един и същи тон.

Ползване на много малки килимчета

Това е друга идея, която може да звучи контраинтуитивно, но поставянето на голям килим в центъра на стаята може да бъде отличен избор. Още по-добре е да поставите масичка за кафе или хубав диван върху него.
Една от най-големите грешки, които хората правят в дизайна на малка стая, е да не знаят кои са правилните елементи за интериора.

По-голям килим с подходящи мебели може да привлече вниманието ви към определена част от стаята. Това ще държи възприятието далеч от малкото пространство, а по-големите елементи ви помагат да дефинирате по-малки единици в самата стая.

Поставяне на легло на грешното място

Ако имате малка спалня за декориране, не забравяйте, че основната й функция е за почивка. Следователно централната характеристика трябва да бъде леглото и първото нещо, което трябва да направите, е да определите най-доброто място за него.
Оценете всичко, за което се сетите: осветление, вентилация, температура, килим и нощно шкафче. Всичко това има значение. Според фъншуй леглото трябва да бъде поставено срещу вратата с широката табла и без прозорец зад нея. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X