Напишете дума/думи за търсене

Тази напитка контролира високото кръвно налягане и холестерола

Кефирът е пробиотичен продукт. С две думи, тази напитка е резултат от ферментация. Този процес позволява развитието на редица полезни за здравето бактерии.
Кефирните зърна, които се използват за приготвяне на кефир, приличат на карфиол. Те обаче са много по-меки и желатинови. Освен това те имат повече лечебни свойства.

Те съдържат:
• Лактобацилус ацидофилус - вид бактерия
• Kluyveromyces marxianus - вид дрожди

Те обаче могат да варират в зависимост от два фактора:
• от региона, откъдето идва кефирът
• методът на културата, който производителите използват, за да го направят

Традиционната рецепта използва краве мляко. Напитката придобива вкус и текстура, подобни на тези на киселото мляко.
Въпреки това кефирът може да се направи и с кокосова вода. Това дава на кефира допълнителен тласък на основните минерали. Нещо повече, кефирът, приготвен с кокосова вода, има по-малко калории от традиционния.

Кефир от кокосова вода за подобряване на вашето здраве
Много по-здравословен е, когато е направен с непреработена кокосова вода.

Този кефир насърчава благосъстоянието на цялото тяло. По време на процеса на ферментация естествените захари се трансформират в млечни бактерии. След като се абсорбират, те носят много ползи за червата.

Освен това кефирът от кокосовата вода е източник на основни минерали. Той съдържа калий, натрий и магнезий. Те са необходими за правилна клетъчна хидратация и адекватна мускулна и мозъчна функция. Освен това те помагат на бъбречната система да работи гладко. Така те улесняват елиминирането на токсините и металите, които образуват камъни и запушвания в каналите й.

Антиоксидантите в кефира с кокосова вода също допринасят за подобряване на кръвоснабдяването на тялото. Те оптимизират процеса на клетъчна оксигенация и сърдечната дейност.

Кефирът с кокосова вода е добра добавка за контрол на нивата на холестерола и високото кръвно налягане. Тези свойства се дължат на съдържанието на витамин Е и мастни киселини.

Неговите здрави бактерии балансират микробната флора на червата. Той укрепва защитните сили на червата и увеличава чревния капацитет за справяне с вредните микроорганизми, които атакуват тялото.


Как да приготвим кефир с кокосова вода

• 1 литър кокосова вода
• 100 грама кефирни зърна

Сложете кефирните зърна в стъклен буркан с кокосовата вода. Покрийте продукта и го оставете на хладно и тъмно място за 48 часа. След като изтекат, ще забележите, че кефирните зърна са се издигнали на повърхността. Прецедете сместа и съхранявайте зърната в хладилника, за да може да ги използвате повторно. Кефирът ферментира 2 дни. След това го изпийте или свалете капака от буркана. Това ще предотврати експлодирането му поради натрупването на газове, които се появяват по време на процеса на ферментация.

Как да пием кефир с кокосова вода
Може да пиете кефир с кокосова вода самостоятелно или да го комбинирате с ядки и горски плодове, за да му придадете по-приятен вкус. В идеалния случай трябва да го приемате на празен стомах, така че хранителните му свойства да действат през целия ден. Може също така да пиете малко количество от него, когато се чувствате уморени или когато изпитвате желание за храна.

Важно!

Кефирните зърна могат да се използват повторно толкова пъти, колкото искате.

Ето защо след като приготвите напитката, следвайте тези съвети:
• Сложете кефирните зърна в половин литър вода с две супени лъжици захар.
• Оставете за 2 до 4 дни, като от време на време махате капака.
• Извадете зърната и ги смесете отново с кокосова вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X