Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да направим, когато някой ни игнорира?

Да бъдеш игнориран, е може би една от най-неудобните ситуации, през които може да преминеш. Да се чувствате изключени от компания, омаловажени или да не се вземат предвид чувствата ви е наистина неприятно.

Този вид преживявания могат да ви накарат да страдате. Освен това може да не знаете как да действате. Затова е добре да имате инструменти, които да ви позволят да се изправите срещу случващото се, да защитите самочувствието си и да укрепите отношенията си с другите.

Наистина ли ви игнорират?
Първо, трябва да се запитате дали наистина сте игнорирани или просто се чувствате така, сякаш сте.

Имайте предвид, че когато някой ви игнорира, това не е знак, че нещо не е наред с вас.

„Ако не искат да говорят с теб, грешат за теб“.
Соня Паркър

Как да постъпите, когато някой ви игнорира?
Да се чувстваш игнориран от другите, е изключително неприятно и може да доведе до чувство на тъга, мъка и отхвърляне. Въпреки това има някои неща, които може да направите, за да не се чувствате твърде емоционални.

1. Бъдете честни

Това не се отнася само за изразяване на това как се чувствате пред другите, но и за това да бъдете честни със себе си и да признаете, че се чувствате зле от отхвърлянето, независимо дали е истинско или въображаемо.

Също така е важно да помислите дали се чувствате игнорирани често или само в определени случаи. Това ще ви помогне да разберете дали е нещо, което възприемате по грешен начин.

2. Анализирайте това, което чувствате
Разбирайки защо се чувствате зле от факта, че сте пренебрегнати, може да ви даде много повече информация за себе си.
Може би е време да се запитате дали не преувеличавате малко. Дали не изисквате твърде много внимание от другите.

3. Укрепете самочувствието си
Вашето самочувствие играе основна роля, когато чувствате, че сте игнорирани. Ще откриете, че околните често всъщност не ви отхвърлят, но вие го възприемате по този начин поради собствените си нужди.

4. Асертивна комуникация
Комуникацията е ключова, когато мислите, че сте игнорирани. Това ще попречи на ситуацията да се повтори и да ви причини дискомфорт.

Това обаче не означава просто да говорите, а да го правите по правилния начин. Затова трябва да избягвате да говорите с взискателен тон и трябва да се опитате да бъдете изключително тактични към ситуацията. Но винаги бъдете искрени.

5. Добротата има значение
В много случаи, когато сте игнорирани, сте склонни да се отдръпнете. Това само кара другите да ви игнорират още повече. Ето защо е разумно да поговорите учтиво с тях, ако искате да избегнете подобна ситуация.

Емпатията също е важна. Защото ако сте учтиви, е малко вероятно да бъдете игнорирани.

6. Оценете различните гледни точки
Понякога другите не ви игнорират умишлено. Има много фактори, които оказват влияние върху ежедневния живот, и е възможно те просто да са заети с нещо друго или да са разсеяни да мислят за други неща.


Да знаете какво да правите, когато някой ви игнорира, изисква да разберете, че не е задължително да ви държи настрана нарочно.
Помнете, емпатията и асертивната комуникация са ключови. Това трябва да гарантира, че няма да бъдете игнорирани и ако го направите, ще знаете как да действате, без да бъдете отрицателно засегнати. Освен това е важно да погледнете вътре в себе си. Това ще ви помогне да се опознаете по-добре и да научите повече за вас.

И винаги имайте предвид тези думи:

„Ако ви пренебрегват, това е добър момент да се концентрирате върху намирането на себе си и създаването на своя собствена мистерия.”

-Лике Ли -

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X