Напишете дума/думи за търсене

Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Има редица проучвания на сексуална тематика, чиито данни показват, че жените често участват в сексуална активност по различни причини, които обикновено не биха обсъдили или признали дори с партньора си.

Освен това изследователите са открили, че понякога, дори когато една жена каже „да“ на секса, има шанс тя да не го иска наистина.
Защо дамите казват „да” на ласките, когато всъщност искат да си гледат сериала, да речем?

1. Те искат да бъдат по-привлекателни
Когато една жена говори с мъж, когото наистина харесва, през главата й може да минават мисли как да го привлече и да задържи интереса му към нея. Тя лесно може да реши, че сексът с него ще я направи да изглежда по-привлекателна.

Не е изключено да изпрати подканващи сигнали и да се съгласи, когато мъжът инициира сексуална активност, въпреки че тя предпочита да изчака, докато се опознаят по-добре.
Проблемът тук е, че вероятността връзката да работи, както жената е възнамерявала, може и да не се получи. В този случай, ако тя разпознае признаци, че той губи интерес след секс, това ще я накара да се почувства използвана и с разбито сърце.

Ето защо би било разумно жените да преценят какви са мотивите им зад решението да правят секс и да разберат, че мъж, който е достоен за този вид любов, няма да ги хареса повече просто защото те са правили секс с него, когато всъщност не са били готови за това.

2. Чувстват натиск от мъжа
Много млади жени признават, че изпитват натиск да правят секс от мъжа, с когото излизат. Често започва като невинно насърчение да минат на следващата стъпка в отношенията. Но ако това е проблем, който се повдига по-често, отколкото девойката се чувства удобно, това може да я накара да почувства, че трябва да побърза и да склони да се съгласи с неговото желание.

Това не само може да навреди на самочувствието на жената, но може да се класифицира като злоупотреба и трябва да бъде улика за нея, че не е уважавана във връзката.

Решението за секс трябва да бъде взето взаимно и удобно. Никой никога не трябва да се чувства принуден да прави секс по каквато и да е причина, а дамите трябва да могат да отстояват себе си, когато са накарани да се чувстват неудобно в рамките на тази плоскост.


3. Искат да оправят проблемите във връзката
Изглежда, че когато някои жени правят секс с половинката си, те започват да мислят, че скачането в леглото ще реши всички проблеми, съществуващи във връзката по това време. Може би се основава на идеята, че сексуалният контакт вдъхва положителни чувства между двамата.

В това може да има частица истина, но в повечето случаи е просто бързо решение на проблем, който ще остане там и след утихването на оргазма. Ако има проблем в една връзка, винаги е най-добре да го адресирате директно и да не се опитвате да използвате секса като лепенка за връзката.

4. Искат да се чувстват по-близо до партньора си
Чувството за свързаност с този, с когото се виждате, е много важно и за двата пола. Въпреки това, ако в двойката има проблеми с общуването, жената понякога може да реши, че единственият начин да се почувства по-близо до своя човек, е да правят секс.

Да, сексът би могъл да създаде специален вид връзка между партньорите, това обаче не може да се гарантира само чрез плътски ласки.

Една любяща връзка трябва да се формира от редица други компоненти, включително съвместимост, любов, уважение, комуникация и доверие.

5. Чувстват се неудобно да кажат „не“
Някои жени, които не искат да правят секс в даден момент, не го заявяват открито, за да не разочароват мъжа до себе си. Може да им се прииска да кажат „не“, но смятат, че отказът би бил твърде отблъскващ.

Освен това не искат да накарат партньора си да се почувства разочарован от тях или дори ядосан, така че се поддават на сексуалните му щения, за да не се лишат от неговото „благоволение”.

Това е проблем, защото ако една жена често прави секс, въпреки че не иска, това ще разяде нейното самоуважение, нейното достойнство и е вероятно тя да започне да мисли за секса като за скучна работа, а не за нещо, което иска да направи, за да покаже любовта си към някого, на когото държи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X