Напишете дума/думи за търсене

6 признака, че сте в правилната връзка

Историята за любовта, на въдицата на която повечето хора са закачени, е тази, в която всичко е щастливо, леко и лесно. Дори да мислим, че сме достатъчно мъдри, за да видим отвъд тази фантазия, повечето хора подсъзнателно се поддават на нея по един или друг начин.

Дори не става дума за това да може да определим дали някой е „подходящият“ за нас или не, а да може да определим колко далеч сме готови да стигнем, за да видим наистина дали човекът до нас е потребен за щастието и добруването ни.

Често отношенията, в които се намираме, не са грешни, те просто не са това, което сме си представяли, че ще бъдат.
В един или друг момент повечето хора се нуждаят от нежно събуждане - малко напомняне, че любовта е това, което насърчаваме да бъде, а не това, което намираме.

Запознайте се с всички признаци, че вече сте в правилната връзка.


1. Чувствате се спокойни
Във всяка друга ситуация това би ви успокоило, но може би от време на време се питате дали романтичната искра все още съществува или не.

Истината е, че видът любов, който трае, този, върху който изграждате уважителна, интимна, истинска връзка, ви кара да се чувствате спокойни.

2. Знаете как да разрешите старите си модели на взаимоотношения
Когато стигнете до момента, в който сте в състояние да разпознаете появяващ се модел, вие също сте до момента, в който сте готови да го пуснете.

Често в най-добрите взаимоотношения тези проблеми стоят отпред и в центъра. Никога не е въпросът дали ги изпитвате или не, а дали ги разрешавате или не.

3. Осъзнавате, че никой не е отговорен за вашето щастие освен вас
Повечето хора се отказват от любовта, защото са достигнали точката, в която другият човек не ги прави щастливи.
Суровата реалност е, че никой друг не може да ви направи щастливи - във всеки случай не постоянно. Това не е нещо, на което трябва да разчитате.

Нещастните периоди ще идват и ще си отиват, но връзката ви трябва да става по-силна.

Ключът към това е зареждането на вашия собствен резервоар за щастие. Нереалистичната привързаност и очакване са тези, които потопяват кораба по-бързо от всичко друго.


4. Имате безпрецедентно ниво на приемане един от друг
Това често е пренебрегвано качество за една връзка, но е важно.
Правилната връзка е тази, в която имате взаимно приемане и уважение един към друг.

С други думи, не се опитвате да се променяте взаимно. Не се вглеждайте в дреболии.

Вижте кой е човекът в неговата цялост, а не само частите, които бихте предпочели.

5. Искате едни и същи неща в дългосрочен план
Има толкова много важни практически моменти, когато става въпрос за избор на партньор в живота, който е подходящ за вас, въпреки че нито един от тях не изглежда много романтично на пръв поглед.

Един от най-важните е дали искате или не да присъстват едни и същи неща в голямата картина: деца или кучета, или и двете? Апартамент или къща?
Ако някой трябва да направи компромис с основна част от живота, вероятно няма да се получи връзката.

6. И двамата искате да накарате отношенията да работят
Всички взаимоотношения имат проблеми. Преминаването им обикновено е само въпрос на това дали и двете страни имат дълбоко, вродено желание да го направят.
Има много работа, компромиси и жертви, които са необходими за насърчаването на здрава, любяща връзка, и ако не сте готови да й дадете всичко, което имате, вероятно няма да преминете през изпитанията, с които неизбежно ще се сблъскате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X