Напишете дума/думи за търсене

5 тайни, които зрелите жени знаят за любовта, а младите не

На всеки му е приятно да вижда лицето си свежо, без бръчки и фини линии, но наличието им напомня, че сме натрупали житейски опит, който в младостта нямаме.
Каквото и да е клише, всяка възраст наистина си има своите плюсове и красота.

Със сигурност не е приятно да се боядисваме през 3 седмици, защото белите корени на косата заплашват тотално да развалят имиджа на прическата ни, нито пък е приятно да видиш стърчащите косми от ушите на половинката и да си представиш за миг, че се намираш в амазонска джунгла.

Но животът има своите тайни и само зрелите жени са наясно с тях, стане ли дума за любовта. Не че младите им посестрими не поназнайват това или онова, но дамите с повечко житейски отпечатък върху лицата си са с едни гърди напред.
Кои са петте тайни, които зрелите жени знаят за любовта, с които младите не са наясно?

1. Телата не са вечни, така че трябва да ги обичате на всяка възраст
По-възрастните жени спират да гледат на тялото си като на обект, който трябва да бъде поддържан задължително с аеробика и доведен до съвършенство. Или натъпкано, закопчано с цип и облечено в такива дрехи, които го излагат на показ най-добре.
Тези дами гледат на тялото си като на свой верен пастир в това огромно, рядко, предизвикателно пътуване, наречено Живот. Те вече не приемат снагата си за даденост и се опитват да слушат какво им казва.

Тялото иска ли да се отпусне и обнови? Със сигурност дамите на по-зряла възраст биха предпочели да го нахранят с вкусна храна и да го оставят да се разхожда необезпокоявано от какъвто и да е дневен ред.

Иска ли тялото да се чувства мощно? Тогава ще изберат начин да тренират, който повишава нивата на серотонин и ги кара да летят. Аржентинското танго е тотално подходящо за това.

Тялото е болно или наранено? Тогава те със сигурност ще забавят малко темпото.

На 50 жените, знаят, че тялото им принадлежи, а не на моделите за красота, които се тиражират от всякакъв тип медии. На 50 жените знаят, че имат такъв късмет, че тялото им позволява да вкусват, докосват, виждат, усещат и живеят живота.


2. По-възрастните жени знаят, че мъжете идват и си отиват, но приятелките нямат давност
Когато сме млади, мъжете могат да бъдат като влакове, които влизат и излизат от гарата. Може би сме непостоянни и любопитни и не искаме да бъдем обвързани. Може би мъжете са непостоянни и любопитни и не искат да бъдат обвързани.

Но приятелките са до нас, за да останат. Дори когато се установим с мъж, ние все още се нуждаем от нашите дами. Има една особена интимност, която жените получават една от друга, с която мъжете не могат да се сравняват.

Господата рядко говорят за чувства. Те не искат да анализират смисъла на всеки разговор, който сме водили с нашия невъзможен шеф, с досадната ни майка, със сърдития съсед. Жените се нуждаят една от друга, за да изчистят тези неща от пространството си. Мъжете? Не толкова.

Освен това статистиката показва, че жените надживяват мъжете с пет години. Така че, освен ако не се срещате с по-млад мъж, вашите приятелки все още ще бъдат там, когато половинката ви напусне този свят.

3. По-добре е да се влюбиш в добър мъж, отколкото в секси мъж
В младите ни години нашето либидо взема повечето решения. Феромоните летят, когато някой як пич ни намигна с мрачното си, но привлекателно лице от другата страна на бара в 3 сутринта.
В този момент със сигурност не мислим дали той е „добър човек“, а колко е секси. На младини рядко ни интересува дали мъжът, с когото сме се запознали тази вечер, ще има на сутринта същите ценности и разбирания за живота като нас. Това често води до краткотраен секс и дълготрайна емоционална болка.

По-възрастните жени обаче вече са минали по тая пътека. Затова първо търсят нещо, което отговаря на емоционалните им нужди. Защото тези дами са наясно, че ако емоционалните им нужди са удовлетворени, сексуалното им желание нараства с бързи темпове.

4. Затишие или фънк не означава край на връзката
Когато сме по-млади, трудно издържаме на продължително мълчание по време на среща, да не говорим за период от време, когато сме във връзка, в която нещата просто не вървят. С напредването на възрастта започваме да осъзнаваме, че не е нужно да правим голяма работа от всичко, че може да предприемем изчаквателен подход, преди да затръшнем завинаги вратата след себе си.

Вместо това те сядат и обсъждат как да засилят желанието в собствения си брак, въпреки хаоса и децата, и предприемат стъпки, за да го осъществят. По-възрастните жени знаят, че връзките имат приливи и отливи и не е нужно да се паникьосваме всеки път, когато пристигне отливът.

5. Възрастните жени се харесват много повече
Да, от време на време ще се прокрадва колебание в самочувствието, ще има съмнения за това как изглеждат. Но със сигурност ще бъдат смекчени от благодарност, че все още са тук, че все още има какво да научат, какво да вземат от тоя красив живот.
По-възрастните дами осъзнават, че те са най-интимната връзка, която някога ще имат, и че са главните герои на тяхната собствена история.

И са абсолютно наясно, че черните косми в ушите могат да се оскубят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X