Напишете дума/думи за търсене

9 безспорни качества, които трябва да притежава мъжът

Какви са качествата на добрия мъж? Дали е някой, който ви носи цветя без причина, който ви целува сутрин или ви носи закуска в леглото?

Ако вашият приятел или съпруг притежава тези черти в характера си, то със сигурност имате добър човек и мъж до себе си.

1. Притежава сила

Един стойностен мъж застава зад решенията и думите си. Той е изключително отдаден на всяка от ролите си - партньор, баща, професионалист. Поема отговорност за действията си и никога не обвинява другите за неговите неуспехи.

2. Комуникира честно и прямо

Един почтителен мъж винаги ще ви казва истината. Няма да ви излъже или да манипулира фактите. Той търси решения на проблемите, без да е пасивно- агресивен или без да се опитва да се налага. Търпелив и състрадателен е, съзнавайки, че това е най-силната му позиция.

3. Кара ви да се чувствате сигурни

Човек, който ви възприема като равен, иска да се чувствате в безопасност. За него е важно вашите нужди да са задоволени. Той никога не заплашва или тормози и никога няма ви обиди или да говори зад гърба ви. Това поведение е чуждо за него. За него е важно да чувствате любовта му.

4. Галантен е

Мъжът със здравословно самочувствие ще иска да ви поглези. Той е наясно, че може да се грижите сами за себе си, но се чувства доволен, когато може да направи нещо за вас, което да ви достави удоволствие. Той ви глези с дарове и внимание, без да има конкретен повод за това.

5. Харесва грижата ви към него, но не я изисква

Солидният мъж е дълбоко благодарен за всичко, което правите за него. Той не очаква нищо, а приема грижата ви като акт на любов. Гледа на вас като партньор, не като на съквартирант или на личен асистент. Той не се свени да споделя от какво има нужда и вярва, че и вие ще направите същото.

6. Не се страхува от способностите ви

Увереният мъж не е застрашен от вашите способности, нито се опитва да подценява вашите силни страни. Никога не сравнява и не съди, той вярва и насърчава вашия потенциал дори когато сте обезкуражени или се чувствате изчерпани. И безрезервно се радва на вашия успех.

7. Зачита мнението ви

Разумният мъж не налага мнението си, а се интересува от това на партньора му. Той цени вашите мисли и взима емоциите ви насериозно. За него са важни общите ви цели и визия за връзката. Един добър мъж никога няма да се поколебае да потърси разрешение за едно или друго свое действие, почитайки по този начин равнопоставеността в отношенията ви.

8. Той слуша

Един добър мъж наистина ще се наслаждава на разговорите с вас и ще изслушва внимателно вашата гледна точка.

9. Обича смело

Любящият и добър мъж няма да се страхува да покаже, че е уязвим. Той ви докосва всеотдайно. Гледа ви в очите. Редовно изразява емоциите си чрез действия и думи. Не се свени да извади сърцето си на показ. Той е непоколебим в любовта си и вярва, че ще получи същото в замяна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X