Напишете дума/думи за търсене

Какво не бива да правим при запознанство с мъж

Ако сте отишли някъде на гости, домакинът ще ви запознае с присъстващите. А ако се окажете на банкет, където никого не познавате, насочете се направо към шведската маса. Там винаги има много хора и не е трудно да завържете разговор. Например: “Вие пробвахте ли вече тази салата? Какво ли има в нея?”

Заловете се за думите му

Първите думи на запознанството почти винаги са банални: времето; какво сте чули по новините; “харесва ли ви тук”; “с какво се занимавате?” Често следва отговор с една дума и разговорът се прекратява. За да не се случва това, търсете в отговора на непознатия “кукичка”, за която да се заловите и разговорът да продържи. Например той казва: “Голяма жега е днес!” Вие се съгласявате с него и разговорът приключва. Но ако го запитате: “Къде би ви се искало да бъдете сега?”, въпросът ви надали би го оставил равнодушен и той може би възторжено ще ви разкаже, че мечтае за плаж с бял пясък и хамак под някоя палма. Вие пък ще му разкажете за вашия любим плаж или за друго райско кътче и така разговорът може да продължи до безкрай. Важното е да умеете да се “залавяте” за неговите думи.

Езикът на тялото

Как да разберете интересна ли е за вашия партньор темата, за която говорите? Следете движенията на тялото му - те са по-красноречиви, отколкото думите. Тялото първо започва да се готви за отстъпление. Човек неволно отстъпва назад, тялото се обръща леко встрани от събеседника, когато разговорът не е интригуващ.

Очите

Ако те блуждаят някъде извън обсега на вашето лице, означава, че събеседникът ви в това време мисли за нещо друго. Особено красноречиво за положението говорят зениците: те се свиват, когато на събеседника му е безинтересно, и се разширяват, когато темата на разговора особено го вълнува.

Лицето

Ако в някой момент от разговора то се оживи, продължавайте да задавате въпроси на тази тема. Ако пък изразява скука, прехвърлете разговора върху нещо друго.

Главата

Когато на човек му стане безинтересно, той неволно накланя глава встрани. Вниманието му се отвлича от всичко наоколо: от разговора до вас; от някой, който минава наблизо; от новодошлия; от шума в коридора.

Какво дразни мъжете

Безцеремонно вмешателство в личния живот

Непознатият партньор може би наскоро се е развел или е загубил работата си или пък има проблеми със здравето. Затова ще му е безкрайно неприятно да отговаря на твърде лични въпроси, пазете се от тях!

Оплакване

Когато срещнете мъж, който ви харесва и усетите, че е способен да ви разбере, много ви се иска да му разкажете за своите проблеми. Спрете се навреме! Той може изобщо да няма желание да “спасява” една непозната жена. Мъжете не обичат да им се оплакват. А и не е редно да натоварвате непознати със собствените си проблеми.

Политика

Ако не сте професионалистка в тази област, по-добре е да избягвате разговорите на тази тема, защото мъжете са уверени, че жените не разбират нищо от политика. Колкото и компетентно да се изказвате, на него ще му доскучее, защото има собствено мнение по всеки въпрос.

Национален въпрос

Тази тема също е по-добре да не засягате. Вашият непознат събеседник може да се окаже представител на малцинството, което вие току-що сте критикували за нещо, макар и много дребно и незначително. Изобщо да се поставя акцент на въпроса за малцинствата говори за лош тон.

Критика, сплетни, слухове

Те не ви представят по най-добрия начин. Светът е малък и вашият непознат може да се окаже добър приятел с този, за когото сте казали нещо неприятно. На мъжете слуховете и сплетните са им неприятни и не ги интересуват.

Хороскопи, гадания, сънища

Те дразнят много мъже. Намират ги за безсмислени и скучни. Така че бъдете внимателни. Не го питайте каква зодия е. Не му обяснявайте, че прилича повече на Лъв, отколкото на Скорпион.

Мода, шопинг

Израз на лош тон е да говорите с непознат мъж за модните тенденции на сезона, за намаленията по магазините; да му обяснявате какво би му отивало и какво не. Не се изкушавайте да го попитате дали му харесва новият ви тоалет!

Ако на партньора ви му е скучно с вас?

Преустановете монолога си. Назовете човека по име и задайте въпрос, който се отнася лично до него. Преместете фокуса на разговора върху неговата личност. И ако нежният зародиш на интереса към вас не е повехнал съвсем, възможно е общуването да продължи.

-----

Оказала сте се сама в компания от непознати. Трябва да разговаряте за нещо. Но как и за какво?

Бъдете внимателна с въпроса: “С какво се занимавате?” Той се смята за неприличен на светските събирания, защото хората, които участват в тях, по правило не се занимават с нищо, освен с развлечения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X