Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим, за да си намерим мъж

За да стигнете до истинската любов, трябва да се научите да обуздавате сексуалната си енергия, след което да я показвате като част от общата картина на личността си. Звучи ли ви прекалено трудно? Всъщност е много просто, казва сексологът Габриела Николова. Да увеличите сексуалните си вибрации е тайната на привличането и успешните партньорства. Как става това? Най-важните компоненти, върху които трябва да поработите, са връзка с тялото, заземяване, контактът с очи и упражнения в ходенето по срещи.

Покажете сексапила си

Как да го направите, без да изглеждате вулгарно или твърде напористо? За да имате успех в интимните флиртове, най-важна е връзката със собственото ви тяло. Скачане с парашут, кикбокс, ориенталски танци, йога, тенис, каквото и да е, тялото ви трябва да е 100% ангажирано. Намерете най-добрия инструктор или клуб в околността. Той ще ви помогне да раздвижите сексуалната си енергия (да я извадите на повърхността) и да осъзнаете физическите си желания, съветва сексоложката. Защото ако вие самите не усещате сексапила си, едва ли някой друг би могъл да го направи.

Вторият компонент е заземяването

Вероятно и вие сте преживели усещането за напрежение и неадекватност точно преди началото на романтична среща. Това се случва, защото сте изпаднали в паника или в най-добрия случай механизмът ви за “бягство или битка” се е активирал и е включил на режим бягство. Когато този механизъм улови сигнали за тревога, той започва да изпомпва адреналин и премества дишането ви в гърдите, така че буквално сте готови да спринтирате и да се скриете в гората. Партньорът ви може да долови това и да изпита дискомфорт, след което срещата да се провали. Но не се тревожете. Тук се намесва дишането с корема (диафрагмено), което помага да се заземите. В резултат на това ще забавите движенията си, усещането за паника ще се оттегли и така по-лесно ще насърчите човека, който харесвате, да се влюби във вас, без дланите ви да са мокри и дишането да е бързо и отривисто.

Контактът с очи

Всички знаем какво е да се шофира нощно време, с превключване от дълги на къси светлини. Тогава те не светят право напред, а малко по-ниско и по-встрани; вече не осветяват далечината, а пространството непосредствено пред колата; и естествено не заслепяват шофьорите, а показват, че сте ги забелязали и е безопасно да се приближат.

На същия принцип трябва да действате и вие, когато сте на романтична среща. Най-неустоимата и чувствена техника е да местите поглед на всеки пет или десет секунди от очите на човека към устните му и обратното. Така и жените от миналото са примамвали кандидатите си. Дамата първо използвала ветрилото, за да крие устните си и да покаже само очите (докато гледа партньора ту в очите, ту в устните), след което отдръпвала ветрилото, за да покаже устните си в момента, в който свеждала очи, за да започне да го гледа в устните. “Любовта бе само на един поглед разстояние”, пее Франк Синатра в песента “Странници в нощта” и е напълно прав.

Един бавен, преднамерен поглед, докато вървите бавно към човека, ще покаже, че проявявате интерес към него или нея. Просто помнете, че тук става дума за продължителен поглед, а не за студено втренчване или налудничаво заплесване, обяснява Николова. После добавете и лекия наклон на главата в подходящия момент и ще получите любовна симфония, създадена от езика на тялото, и то само от врата нагоре. Ще се наложи да упражнявате работата с очи, така че изберете няколко души от познатите си, с които да изпробвате тези техники. Усещайте движенията, дишайте с корема дълбоко и бавно, синхронизирайте езика на тялото си с това на партньора и накарайте очите да говорят.

Упражняване в ходенето на срещи

Едва ли ще отидете на делова среща, без да се подготвите. Същото важи и за интимните връзки. Уредете си две или три “безопасни” срещи с хора, с които се чувствате добре - приятелка или познат, някой, когото не сте виждали отдавна, или съученик. Тези срещи ще ви помогнат да упражните новите си умения и да прецените в кое се чувствате уверени и къде да поработите, но вече без съпътстващото притеснение от истинската романтична среща. И ето го факта - колкото повече се упражнявате в ходенето на срещи, толкова по-добри ще ставате, но две пробни срещи са абсолютният минимум, който е необходим, преди да излезете на така желаната среща с любим човек.

Някои от добрите места за запознанство биха могли да бъдат боулинг залата, зоопаркът, панаирът, изложбата или кръжокът по грънчарство, дори залата за билярд. Този вид места предлагат занимание, което ще ви помогне да разчупите леда и да осигурите теми за разговор. Е, няма да накарате човека да се откаже от всички земни благини заради срещата, но със сигурност ще усети топлина и нежност към вас. А това е важно в началото на връзката, съветва Николова. Задавайте много въпроси и споделяйте информация за себе си. Търсете възможности да кажете: “И аз мисля така”.

Опитайте като че ли случайно да докоснете човека един-два пъти. Дръжте се като възрастен човек и усещайте тялото си. Защото сексуалното привличане е онова, което различава мъжете от момчетата и жените от момичетата. Да се схване разликата между “сладък” и “сексапилен” е едно от най-важните неща в живота. Симпатичното, очарователното и сладкото има своето място, но не можете да ги сбъркате със спиращото дъха магнетично привличане на сексапила. Защото първото е за децата, а второто за порасналите. И накрая за успешен сексфлирт упражнявайте контакта с очи, дишайте с корема, забавлявайте се и най-вече поддържайте положително и оптимистично настроение в разговора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X