Напишете дума/думи за търсене

Венера в Рак – време за себе си и дома ни

В ранните часове на 18 юли планетата на любовта и хармонията с желание и нетърпение ще навлезе в дома на знак Рак, като ще остане в неговите покои до 11 август.
Венера е една от личните и бързи планети. Представлява любовта, привличането, красотата, изкуството, радостта и хармонията. Управлява два знака - Везни и Телец, които й позволяват да се чувства прекрасно два пъти в годината. Бързото й преминаване през зодиака я променя често и я кара като истинска дама да бъде адаптивна, съобразителна и горда.

Досега в знак Близнаци тя беше будна, любопитна, комуникативна и търсеща компания. Сега, навлизайки в знак Рак, тя ще промени своите интереси и естествено отегчена ще каже:
"- Ох, как ми омръзнахте всички вие. Имам нужда от повече тишина и спокойствие. Искам вече да се оттегля в дома си. Трябва да обмисля всичко чуто и видяно през последния месец и истински имам нужда да заредя силите си в една домашна и уютна среда."

Така Венера в следващия месец ще предпочита да бъде сама или с най-близките си хора в покоите на Рака.

Знак Рак е владетел на домашния уют и семейното огнище. Той е единствения воден кардинален знак и е свързан с точката IC в хороскопа. Това са нашите корени, дом, семейство и мястото, където се прибираме и оттегляме след дългия работен ден.

Докоснати от Венера, тези сфери засилват своята най-женствена и нежна проява. Чувства се засилена връзка с домашното огнище, родителите и роднините. Предстои период, в който ще отделяме повече време на себе си и дома ни. Дали ще правите ремонт, ще каните или ще ходите на гости за да се видите с роднини, е ваш избор. Възможно е да проявите желание да напреднете в кулинарното изкуство и така да зарадвате любимите хора. Сега е моментът да смените стария тиган или да купите онзи красив сервиз, който не може да забравите.

Емоционално няма да имате нужда от големи компании и много хора. Ще се чувствате щастливи вкъщи, с любими хора в компанията на прясно изпечен сладкиш. Тъй като Рак е най-чувствителният и лесно раним знак, ви предупреждавам да се пазите от излишна ранимост. Прощавайте и бъдете по-толерантни към думите на другите.

В професионален план може да се радвате на повече разбиране, подкрепа и отстъпчивост на партньорите си. В този период рецептата за успех включва мекота, търпение, стратегическо отстъпване, наблюдаване и търсене на нова информация.

Заобиколете ситуацията, изчакайте по-добър момент, направете се на приятно разсеяни, спечелете време и действайте. Понякога блага дума, усмивка и добро поведение постигат повече от директни действия, хъс и пряко настъпление.

Между 27 юли и 4 август Венера формира добър аспект с Уран в Телец, което може да предизвика внезапни чувства, нови очаквания или влюбвания. В тези дни очаквайте непредвидени ситуации в личен и професионален план. Сега е моментът да получите отговори на дълго чакани въпроси и теми.

Между 4 и 10 август Венера има приятелска среща с Нептун. Тази компания в положителен план може да ни донесе прозорливост, силна интуиция и магнетизъм. Периодът е прекрасен за осъществяване на творчески планове. В тези дни се пазете от чувството за заблуда и идеализиране на хора и обстоятелства.

Между 5 и 11 август Венера ще има напрегнати отношения с планетата Плутон. Това положение ще ни обърка, като внесе затруднения в личен и професионален план. Възможно е да се изправим пред страх от отхвърляне и неразбиране. Времето е подходящо за равносметки и повече наблюдение.

Гостуването на Венера в Рак ще донесе най-много подкрепа в делата и отношенията на родените под знаците – Рак, Риби, Скорпион, Дева и Телец. Те ще получат топлина и късмет в личен и професионален план.

По-труден и противоречив ще е периодът за родените под знаците Козирог, Везни и Овен. Тях съветвам да довършат започнатите дела и да отложат важните си ангажименти за следващия месец.

За Близнаците тази позиция на Венера няма да донесе сериозни промени на емоционално ниво. Същите ще се радват на спокойствие и усещане за сигурност.

Пред Лъвовете стои сложен период, изискващ от тях търпение и правене на компромиси. Венера ще бъде в тяхна подкрепа след 11 август, като им носи щастие и любов.
Водолеите и Стрелците могат да очакват важни известия и развитие на делата.

Бъдете живи и здрави!

С обич,
астролог Венета Матева

Най-сериозна точност, както знаете, се постига при персоналната прогноза. Нашият приказен астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да пристъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност за благините и чудесата, които ви очакват. Може да се свържете с нея чрез страницата й във фейсбук или чрез официалния й сайт https://jupiter-astrology.com/

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X