Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които нямат място в кухнята

Няма значение дали имате малка, средна или голяма кухня.
За безопасност, чистота и практичност има някои неща, които не трябва да съхранявате в нея.

1. Токсични и почистващи продукти
Препарати, които включват белина, сапуни и омекотители за тъкани, алкохол, обезмаслители или торове за растения, не трябва да се съхраняват в кухнята, още по-малко в същото чекмедже или шкаф с храната.

От една страна, те могат да бъдат погълнати или да замърсят храната. От друга страна, някои от тях често са запалими.

2. Медикаменти
Лекарствата не трябва да се съхраняват в кухнята по няколко причини. Те могат да се повредят, ако се съхраняват близо до фурна, печка или друг източник на топлина или да се погълнат заедно със стояща наблизо храна.

3. Храна с изтекъл срок на годност
Препоръчваме ви често да проверявате шкафа, за да избегнете продукти с изтекъл срок на годност, които могат да причинят хранително отравяне. Ако купувате продукти на едро или преопаковате подправки и други хранителни стоки в стъклени буркани, запишете някъде срока на годност.

Помнете, че много патогени могат да бъдат открити в сурово или недостатъчно обработено месо, морски дарове и млечни продукти, така че те трябва да се съхраняват правилно в хладилника.

4. Прибори в лошо състояние
Проверявайте от време на време състоянието и остротата на приборите. Ако забележите, че се влошават, най-добре е да ги смените.

Чаши, тенджери и всичко, което забележите, че е счупено, изгоряло, изцапано или износено, е по-добре да се отървете от него. Това предотвратява натрупване и инциденти. Добра идея е да проверите и материалите на кухненските съдове, тъй като има много, които отделят токсини, които са свързани със заболявания, като PFA или BPA.

5. Домашни любимци
Що се отнася до домашните любимци, по-добре е да ги обучите и да ги приучите да не са в кухнята. На първо място, това е от решаващо значение, за да се избегне наличието на косми, които биха могли да замърсят храната.
Що се отнася до котките, трябва да им попречите да се катерят по мебели и плотове поради риск от предаване на токсоплазмоза.

Бъдете внимателни с децата си

Когато имате бебета и малки деца у дома, е препоръчително да адаптирате пространството, така че вашите малчугани да не са изложени на опасност. В този смисъл най-препоръчително е да премахнете всички остри предмети от най-долните чекмеджета.
Също така е добра идея да държите далече от обсега на електрически уреди, които загряват или могат да ги наранят. Важно е също така да придружите премахването с обяснение защо трябва да внимават.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X