Напишете дума/думи за търсене

3 съставки, които тихо разболяват кучето ви

Като собственик на куче е ужасно да мислиш как домашният ти любимец страда мълчаливо.

За разлика от животните, които нямат собствени новинарски емисии, в тези, предназначени за хората, често има информация, която ни предупреждава, че този и онзи вид храна причинява здравословни проблеми. Знаем, че яденето на много нездравословна храна увеличава риска да се разболеем и се опитваме да се пазим от неща като изкуствени оцветители и консерванти, доколкото можем.

За съжаление на нашите домашни любимци, тяхната храна крие същите рискове.

Кои са съставките, които трябва да избягвате да давате на кучето си и с какво трябва да го храните вместо това?

1. Консерванти
Консервантите действат като невидима химическа обвивка около гранулите, което означава, че вашето куче яде химикал, който не трябва да присъства в тялото му. Това прави по-трудно за любимеца ви да смила храната и в крайна сметка не му позволява действително да получи хранителни вещества от храната, която яде.


2. „Пълнежи”
Пълнежите са всичко, което хранителните компании поставят в храната на вашето куче, което не е добро за него. Избягвайте зърнени храни като ечемик, овесени ядки, бял ориз, царевица, пшеница и соя, които производителите използват, защото са по-евтини от месото.

3. Месни субпродукти
Макар че това може да съдържа месото от органи, от което се нуждае вашето куче, то може да включва и нездравословните (и доста неприятни) неща като крака, клюнове, мозъци, тумори. Затова кажете: „Не, благодаря” на карантиите.

Вероятно сте фразата „Вашето куче може да е само част от живота ви, но за вашето куче вие сте целият му живот.“
Уверете се, че то получава шанса да живее най-добрия си живот с правилната храна, за да бъдете заедно дълги години.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X