Напишете дума/думи за търсене

Създадени ли са мъжете, за да обективизират жените?

Някои изследвания сочат по-висок процент на обективизация, когато става въпрос за начина, по който мъжете възприемат жените, въпреки че не е ясно до каква степен това е биологично или научено, възпитано поведение.

Едно проучване подчертава открития, които показват, че мъжете с по-голяма нужда да се чувстват доминиращи над жените са по-склонни да ги обективизират сексуално.

Колкото по-голяма е нуждата от социално господство над жените, прогнозира по-голяма вероятност мъжът да участва в обективиращи мисли или поведение.

Авторите на изследването отбелязват, че доминиращите социални групи са по-склонни да обективизират тези групи с по-малко социална власт, като средство за упражняване на надмощие над тях.

В тази група мъже мислите и поведението със сексуална тематика са били по-вероятно средство за контролиране на жените и поддържане на патриархални изисквания и модели срещу органично желание.

Допълнителни изследвания също отбелязват, че обективизирането на жените е по-малко организирано около органичната възбуда, но по-скоро обективизирането и намирането на сексуални партньори и подготвянето на сексуални преживявания могат да се използват като поведенческа валута за осигуряване на приятелства с други мъже.

Казано по друг начин, мъжете с висока нужда от власт и ниска интимност с други хора използват обективизацията като форма на обвързване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X