Напишете дума/думи за търсене

7 важни качества на добрите приятели

Всички имаме много видове приятели. Някои познаваме през целия си живот, други се присъединяват към нас само за малко. Има и такива хора, които идват и си отиват, но винаги пазят гърба ни по един или друг начин.

Обикновено мислим за добрия приятел като за някого, който винаги е до нас. Но това не е много реалистично.
Ако имате проблеми с определянето на разликата между приятели и добри приятели, ще ви представим някои качества, които да имате предвид.

Качествата на добрите приятели

1. Добрият приятел знае, че имате нужда от време и пространство, за да растете
Добрите приятели не се радват само на вашите постижения. Те също ви мотивират да постигнете мечтите си.
Те знаят, че това може в крайна сметка да ви раздели. Но те винаги са до вас, защото искат да ви видят как растете (лично, професионално и като човешко същество).

Има няколко начина, по които може да разберете дали някой е добър приятел. Единият е, ако те положително ви мотивират да надскочите ограниченията си.

Ако кажете, че се страхувате от това, което предстои, те вероятно ще застанат до вас в процеса. Но също така ще ви накарат да преодолеете страховете си и да напуснете зоната си на комфорт.


2. Връзката ви е естествена
Друга характеристика на добрия приятел е, че не е нужно да насилвате нещата. Вместо това всичко протича възможно най-гладко.
Най-вероятно, когато сте с тях, няма неудобни мълчания. Вероятно също така не чувствате нужда да планирате всичко. Това е като романтична връзка. Всичко се случва, без да насилвате обстоятелствата.

3. Вашето приятелство издържа изпитанието на времето
Не е нужно един добър приятел да е с теб през целия ти живот. Всеки може да върви по своя път и когато имате време, се виждате, разговаряте и се мотивирате.

Това са приятелите, които могат да изкарат няколко години, без да се видят. Но един ден се събирате и изглежда, че изобщо не е минало време.

При тях приятелството не е условно. Не се основава на социален статус, длъжност или други фактори. Няма значение кой си, кой си станал или проблемите, които си имал. Добрият приятел винаги ще се усеща по един и същ начин.

4. Те ще ви кажат какво мислят
Само защото някой мисли, че това, което правите, е лошо, невинаги означава, че ще ви го каже. Но един добър приятел няма да има проблем да ви каже, че грешите.

Той прави това, защото ви цени като човек и е там, за да ви види как растете. Добрите приятели няма да се опитат да ви накарат да промените вашите нагласи или решения.

Ако времето покаже, че те са били прави, а вие грешите, те пак ще бъдат там, за да ви подкрепят и да ви помогнат да преминете през трудния етап. Но въпреки че това определено е едно от качествата на добрите приятели, трябва да запомните, че има разлика между това и обидно да ви критикуват или осъждат.


5. Те винаги мислят за вас и поддържат връзка
Днес технологиите правят така, че добрите приятели да останат по-близо въпреки физическото разстояние помежду им.
Това е типът приятел, който ви изпраща имейл, когато най-малко очаквате. Или разговаря с вас в социална мрежа. Правейки това, той ви държи в течение за своите планове и мечти.

Добрият приятел не очаква да поддържате връзка през цялото време, но помнете, че и той има нужда да сподели и хубави, и трудни моменти.

6. Те споделят
Може да са на другия край на света, но добрите приятели винаги споделят възходите и паденията в живота. Те искат да бъдат част от всичко това, независимо дали ви се е родило дете или вдигате сватба.

Може да нямат възможност да бъдат там лично, но вероятно искат да видят снимка или видеоклип от момента.

Но това не се отнася само за хубавите неща в живота. Когато загубите някого, те ще бъдат до вас. Това е наистина едно от важните качества на добрите приятели.

7. Приемат ви такива, каквито сте
Всеки има недостатъци. Един добър приятел може да види вашите и да ви приеме независимо от това. Той няма да се опита да ви промени само за да ви накара да се вместите в определена среда или време. Вместо това той ще ви помогне да бъдете себе си и да се промените към по-добро. Това означава, че добрият приятел ще спази нужната дистанция в този избор, защото вие решавате кога и как да го направите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X