Напишете дума/думи за търсене

Какво ни очаква през декември според звездите?

Настъпва краят на календарната година. Бързо и неусетно през месец декември се намираме най-мислещи, търсещи, надяващи се и смирени. Сякаш бавно пресяваме изминаващата година през себе си, като низ от върхове и падения, обич и разочарования, здраве и болка, вяра и безверие, търсене и намиране.

Месецът с най-студените температури навън и най-топлите празници през годината обикновено има отговорността да свързва и намира път между отчаянието и надеждата, омразата и любовта, обидата и прошката. Такъв е декември. Вълшебен, уютен и щедър. Нека благодарим на цялото време назад за всичко, с което ни дари и научи. Нека оценим възможността сега да четем, чувстваме и мислим. Нека оправдаем грешките си и нека простим на онези, които ни обидиха и нараниха. Нека с добро оставим всичко, което пожела да се отдалечи от нас и нека отворим обятията си за новото време. Оцветете месеца с обич, отдаденост и вяра. Нека е!

Красиво и тържествено още на 4 декември Нептун ще ни дари надежда, като напусне своята ретроградна фаза и бавно, но сигурно се отправи на директно пътуване в знак Риби. Това ще ни донесе повече бистрота в плановете, ясна посока и попътен вятър в делата.

На 29 декември Меркурий навлиза в ретроградна фаза в последните градуси на знак Козирог. Насладете се на празниците и отложете плановете си след 22 януари 2023 г.

На 8 декември можем да очакваме пълнолуние в знак Близнаци, на 16 градуса в знака. Тази фаза на Луната ще ни кара да обмислим отношението си по темите, свързани с оста Близнаци-Стрелец. Това са темите, свързани с малките знания и големите открития, информацията и уменията, кратките и дългите пътувания, делата и резултатите.

На 23 декември ще се насладим на вълшебното новолуние, на 1 градус в знак Козирог. Време ще е за нови планове, структуриране на идеи, желание за професионални успехи и амбиция за покоряване на нови върхове. Това новолуние ще ни даде възможност с любов, сили и кураж да си пожелаем повече разбиране и подкрепа на работното място. Да успяваме, да имаме смелост, да бъдем добре оценени, да имаме възможности и да се развиваме.

Говорейки за сили, енергия, лично удовлетворение и надежда ще погледнем към Слънцето.

До 21 декември Слънцето ще носи надежда и повече успех за родените във втора и трета декада Овни, Лъвове и Стрелци. Няма да подмине със своите подаръци и родените под втора и трета декада Везни и Водолеи. Всички те ще се радват на повече подкрепа в плановете, добро настроение и лично удовлетворение. Повече почивка без излишно натоварване трябва да си позволят родените във втора и трета декада Близнаци, Деви и Риби. За тях ще бъде разумно да извършват рутинните си задължения и да избягват нови начинания.

След 21 декември Слънцето ще носи лекота, късмет и напредък в делата на родените в първа декада Телци, Деви, Скорпиони, Козирози и Риби. Те могат да очакват реализирани планове, повече спокойствие и хармония в делата. Отдадени на почивка и рутина трябва да бъдат родените в първа декада Овни, Раци и Везни. Те трябва да използват периода за да довършат започнатите дела и да обърнат внимание на собствените си интереси.

Говорейки за комуникация, движение, информация, разбирателство, срещи и дела ще се обърнем да видим какво ни предлага Меркурий.

До 7 декември любопитният младеж ще гостува в знак Стрелец. Това ще донесе раздвижване в делата, успешни срещи и преговори на родените в трета декада Овни, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи. До 7 декември предпазливи и търпеливи в преговорите трябва да бъдат родените в трета декада Близнаци, Деви и Риби.

Между 7 и 27 декември Меркурий ще носи късмет, лекота и успехи на всички Телци, Деви, Скорпиони, Козирози и Риби. Периодът ще е прекрасен за срещи и разговори в бизнес и личен план. В този период внимателни в преговори и срещи трябва да бъдат всички Овни, Раци и Везни. Те трябва да четат внимателно договорите, които подписват както и да бъдат търпеливи в преговорите си.

В последните 3 дни на месеца Меркурий навлиза в ретроградна фаза и е възможно да обърква плановете ни. Периодът до 22 януари 2023 г. е подходящ за ревизия на плановете и организиране на новата година.

В търсене на любов, разбирателство, хармония, финансови възможности и успехи в личен и професионален план нека се обърнем към даровете на Венера.

До 10 декември Нейно величество Венера ще дарява обич, разбирателство и хармония на родените в трета декада Овни, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи. До тази дата бавни и последователни в ходовете си трябва да бъдат родените в трета декада Близнаци, Деви и Риби. Те трябва да се въоръжат с търпение и да бъдат последователни в делата си.

След 10 декември на щастие и хармония ще се радват всички Телци, Деви, Скорпиони, Козирози и Риби. Те могат да очакват напредък в делата и нови запознанства. По това време предпазливи в преговорите и внимателни в отношенията трябва да бъдат всички Овни, Раци и Везни. Тях съветвам да отложат важните си срещи и да избягват конфликтни ситуации.

Ако търсим енергия, заряд, бързо развитие и мотивация, трябва да погледнем към Марс.

Огнения младеж през целия месец ще остане ретрограден в знак Близнаци, между градусите 18 и 9.

В професионален план обратното движение на планетата може да носи забавяне на плановете и реализацията на проектите. Обърнете внимание на детайлите и преразгледайте стратегията си и начина на реализация на онова, което ви е важно.

В емоционален план ретроградният Марс дава усещането за объркване, безсмислие и загуба на надежда. Отклонете вниманието на амбициозния младеж с четене, писане, рисуване, танцуване и общуване. В личен план периодът е подходящ за споделеност, откритост и искреност.

Времето на ретрограден Марс в Близнаци е изключително благодетелно за измами, разпространяване на лъжи, открадване на лични данни, хакерски атаки и фишинг. Имайте предвид това и преразгледайте защитите си на мобилните устройства. Бъдете предпазливи в нови отношения и ангажименти.

На 30 декември Юпитер окончателно ще напусне знак Риби и ще се отправи на вълнуващо пътуване в знак Овен в следващите шест месеца. Това ще носи много щастие и успехи на знаците Овен, Лъв и Стрелец.

Желая ви хармоничен месец!

Бъдете здрави,

астролог Венета Матева

Най-сериозна точност, както знаете, се постига при персоналната прогноза. Нашият приказен астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да пристъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност за благините и чудесата, които ви очакват. Може да се свържете с нея чрез страницата й във фейсбук или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X